Efter styrkebeskedet mot Engelholm och en bra veckas prep i ryggen så tog Örebro med starkt självförtroende minibussarna ner åkte till Halmstad Arena för att ta sig an SM-guld favoriten Hylte/Halmstad, fullt inställda på att spela och leverera ännu en toppmatch.

Första setet började som väntat med att lagen följdes åt innan Hylte/Halmstad etablerade sin dominans via sin servepress. Örebro hade stora problem med att få till serve mottagningen och när den väl satt så fick man inte till avsluten. Detta satte tonen för hela matchen. H/H drog ifrån och vann med 25-15.

Andra set blev det första likt men nu lyckades Örebro delvis få till en bra servepress och kunde skapa fler egna poäng, men det är åter H/H som tar kommandot och vinner även andra set som skrivs 25-17.

Nu kommer den där jobbiga delen för Örebro igen. Den där pausen. Inför tredje set lägger Örebro om sin strategi och roterar om i positionerna i hopp om att komma till bättre avslut.

Tyvärr började setet dåligt då Hylte/Halmstad gick upp i en 4-0 ledning direkt och samtidigt som H/Hs momentum förblev orubbat så försvann lågan från Örebro. Hylte/Halmstad gjorde processen kort och tredje set slutar 25-9 och därmed vinner Hylte/Halmstad matchen 3-0.

Utöver att servemottagningen inte höll så kom Örebro inte upp i Hylte/Halmstads nivå eller speltempo. Det blev många misstag både i försvar och anfall. Örebro fick ett antal läxor att jobba på av ett disciplinerat Hylte/Halmstad. Det finns alltid något att ta med sig från varje match men detta kändes som en sån där match när ingenting fungerade och då det blir svårt att hitta positiva saker. Samtidigt har Örebro inte mycket tid på sig att hitta lösningarna om man vill hänga kvar i toppen av tabellen.

Redan på torsdag är det dags för nästa toppmatch. Då är det hemmamatch mot Lindesberg. Ett Lindesberg som ser starkt ut i år och kommer bli en tuff utmaning för Örebro.
Men vi vet också att efter storförluster så kommer det alltid ett heltaggat lag till matcherna efteråt. Ett lag som visar precis hur bra de kan spela och varför de ska ligga i toppen av tabellen.

Nästa hemmamatch är alltså
Örebro – Lindesberg
Tor 23/11
Kl 19:00
Idrottshuset
/klubben
Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan