Det blev en tuff helg för Örebro tjejerna som fick se sig besegrade av två lag med starka formkurvor, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Vi ska självklart prata om båda matcherna men kan du ta oss igenom den första matchen mot Engelholm?
Vi startade bra och det kändes ganska omgående i matchen att det var två lag som var påslagna och det var mycket känslor utanpå tröjorna, det var väl kanske inget drömspel från något av lagen men det syntes att det betydde oerhört mycket för alla spelarna på plan. Tycker att vi har ett visst grepp om händelserna och för setet hela vägen till slutet, vi ger oss själva chansen att vinna första set många gånger men tyvärr så vågar Engelholm lite mer precis när det ska avgöras och vinner ett oerhört tight set. Efter första set lossnar det lite för Engelholm och det känns som att de börjar slappna av och bollarna börjar rulla deras väg, spelet är jämnt och det blir många långa bolldueller men tyvärr så kommer EVS till lite bättre lägen att avgöra och tar vara på chansen lite oftare än vad vi gör och de lyckas vinna två set på raken som påminner mycket om varandra. EVS vinner många poäng lite lättare än vad vi gör medans vi får kämpa för att vinna poäng, i det långa loppet så blir det väldigt jobbigt mentalt. Tycker att vi aldrig slutar spela utan vi fortsätter att försöka komma in i matchen och tjejerna känns närvarande under hela matchen.
Du sa redan innan helgen att Gislaved kan bli en dark horse inför slutspelet, vad säger du nu när ni har fått möta dom med de nya proffsen?
Gislaved är mer kompletta nu än vad de har varit tidigare och de har en matchvinnare i deras nya spiker Carlyle Nusbaum och när de får flyt i spelet så är de jobbiga att handskas med och det tror jag att många lag kommer att få erfara framöver.
Gislaved börjar matchen väldigt inspirerat och för första setet till en början men vi lyckas hålla tålamodet och med lugn och tålamod ta över setet och vinna. Sen spelar Gislaved väldigt bra i defense och vi får problem att döda bollen medans vi inte riktigt får lika bra serve press som vi hade i första set. Det känns som att vi har flera lägen i både set 2 och 3 att få momentum i seten men Gislaved kravlar sig ur greppet hela tiden.
Sen ändras scenariot sig helt i fjärde där Gislaved spelar riktigt bra i början av setet och vi kämpar med näbbar och klor för att hålla oss kvar i matchen. Gislaved har ett bastant grepp om händelserna i fjärde set men helt plötsligt uppstår det ett par lägen att skifta momentum och vi lyckas att ta dessa och gör en mycket stark avslutning och vänder fjärde set till vår fördel.
Efter ett par starka serve serier av Gislaved och bra transition spel i början av femte set gör att de får en ledning med några poäng som vi tyvärr inte lyckas ta tillbaka, Gislaved vinner välförtjänt en spännande match som böljade fram och tillbaka i både spel kvalite och momentum mellan lagen.
Summa summarum om helgen: Två bra matcher som kommer att kunna ge oss mycket inför slutspelet om vi hanterar dessa på rätt sätt. Vi känner att vi är där, varken Engelholm eller Gislaved ligger utanför vår räckvidd, första set mot Engelholm och vändningen i fjärde set mot Gislaved är två höjdpunkter i matcherna som vi ska ta med oss.
Det blir en snabb omladdning för redan till helgen väntar nästa utmaning för laget när Hylte/Halmstad kommer på besök.
Örebro – Hylte/Halmstad
Lördag 20/2 kl 15:00
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben