Det blev en stabil 3-0 seger för Örebro mot Sollentuna, första set blev tight sen kändes det som att Örebro kom in i rytmen och spelet mer och mer och avslutar matchen på en hög nivå. Vi pratade med tränaren Jonas Svantesson efter matchen.

3-0 seger mot Sollentuna, hur upplevde du matchen?
Vi är lite svajiga till en början, de sätter hård press på oss med deras serve och det blir lite ryckigt så vi kommer inte riktigt in i matchen. Vi håller oss kvar i setet med ett bra anfall, vi gör lite för många egna misstag därför är Sollentuna med i setet ända till slutet. Vi hittar rytmen i servemottagning i andra set och då hittar vi också tempot i vårt anfallsspel, i stunder i andra set så visar laget upp ett väldigt bra anfallsspel men vi är inte riktigt där ännu att det går ut av sig själv utan vi får jobba hårt på att vara och hitta den nivån som vi vet att vi kan spela på. Totalt sett över hela matchen så kämpar vi i servemottagningen till en början men vi reder ut det, vårt anfall fungerar väldigt bra, vi hittar rytmen i block defense spelet efter ett tag och vi tillåter inte Sollentuna att vinna så många anfall. Vår högsta nivå i spelet idag är väldigt hög men vi behöver jobba hårt på att höja vår lägsta nivå, vi gör för många egna misstag idag för att vi ska vara supernöjda med vår prestation, det finns mer att hämta ur detta lag, säger Coach Svante med ett leende på läpparna.
Med helgens stora fest, Grand Prix, inställt blir det istället det uppskjuta länsderbyt som väntar onsdag 26 januari kl 19 i Lindesberg.
Nästa hemmamatch blir
Örebro – Lund
Söndag 6 februari kl 14:00
Matchvärd: ÖBO
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
/ Klubben