Örebro fick sin revansch efter femsets förlusten i sista omgången av grundserien, idag var det ingen snack om vilka som skulle ta hem segern. Klara tre noll där Gislaved stretade emot i andra set men i de två andra så var Örebro bättre för dagen.

Grattis till andra raka play off segern, vad säger du om matchen?
– Skönt med seger, matchen var väl inte på samma nivå som förra gången vi mötte Gislaved men vi kunde kontrollera vårt eget spel och frustration mycket bättre denna gång och kunde då manövrera ut Gislaved. Tyckte vi hade kontroll på matchen från start till slut med perioder där vi gör många bra handlingar som sätter press på Gislaved och det medför att Gislaved kommer inte undan med några enkla poäng utan måste skapa poängen själva och då får de det jobbigt.
Vad var det som gjorde att ni kunde vinna med 3-0?
– Vi var mycket stabilare i vårt eget spel i alla momenten, vi fick bra tryck i serven och då kan de inte utnyttja deras duktiga center MacGregor på samma sätt. Sen utnyttjade vi våra chanser mycket bättre och blev inte stressade de gånger som Gislaved spelade bra försvarsspel.
Bra start på Play Off spelet, vad händer här näst?
– Vi har en väl behövlig ledig helg framför oss, men vi har en full träningsvecka där vi inte kan ligga på latsidan utan vi måste ta tillfället i akt att kunna jobba lite grundligare på vissa detaljer i spelet. Sen har vi en stor utmaning framför oss den 3 mars när vi möter Engelholm på bortaplan.
Nästa hemmamatch
Örebro – Lindesberg
Lördag 9 mars kl 15:00
Matchvärd: ICA Nära Oskarsparken
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna
Text: Coach Svante