Det var ett Örebro Volley som var rejält sugna på att ta revansch för två lite mindre bra insatser i semifinalserien. Första set klart till Örebro och fin start på andra. Men åter visar Engelholm att man inte tänker ge sig utan kamp. Matchen jämnas ut och set 2,3 och 4 tar vardera 30 minuter och där det avgörs med minsta möjliga marginal. Örebro går lyckosamt ur den här kampen och vinner med 3-1 efter två timmars kämpande.

Vi ringde upp tränare Jonas Svantesson i bussen på vägen hem.

En stenhård kamp i två timmar där ni till slut drar längsta strået, vad är din kommentar?

Vi kämpar hela tiden som ett lag även fast det går emot oss, allt flyttar inte på som vi vill men vi störs inte av det utan fortsätter att ta boll för boll.

Matchen och seten pendlade en hel del och båda lagen var i ledning, vad gjorde att det tippade över till Örebro i de sista två seten tycker du?

Kändes som att vi inte gav bort så många enkla poäng i slutet och gav inte bort så mycket, det var två mycket spända lag som spelade i slutet och det var mer kämpa än skönspel.

Något som du är särskilt nöjd med i den här matchen sett till vad ni pratat om efter de två förlusterna och försökt rätta till?

Vi blockar lite bättre idag och då blir det lättare att spela försvar så vi kommer till lite bättre anfallslägen. Men sen gör vi en riktig laginsats där alla bidrar i sina roller och då blir vi homogena och orkar stå emot motgångar.

Nu bli det en helt avgörande match i den här semifinalserien på torsdag kl 19:00 i Idrottshuset. Vinnaren i denna match kommer spela SM-final mot Hylte/Halmstad.