Efter en bra öppning och ledning 1-0 spelade Engelholm upp sig betydligt och vände matchen. Örebro förlorade 1-3 efter siffrorna 25-21, 21-25,19-25, 22-25.

Örebro öppnade som sagt starkt. Men så har det sett ut mot Engelholm hela säsongen. Örebro tar ledningen, Engelholm kommer underfund med Örebros spel, och vänder. Precis samma bild i Grand Prix och senast nere i Engelholm i serien.

Engelholm är duktiga på att anpassa sig till motståndaren och läser in sig så att Örebros effektivitet i anfallsspelet går ner rejält ju längre matchen går. Skillnaden i dagens match är kantspelet där Engelholms utländskor dominerar med Kaleigh Nelson, utsedd till ligans bästa spelare den här säsongen, 17 poäng, Tess Roundtree, 16 poäng och Emily Sklar med 14. Kan jämföras med Örebros kanttrio. Margie bäst i Örebro med 12, Jona idag med 10 och Kristen som byttes ut efter halva matchen, tillsammans med Iida Murto gör 10. Där har vi i slutändan skillnaden mellan lagen. Engelholm går tungt och konsekvent på dessa tre spelare och Örebro kommer inte upp i den nivå som krävs i försvarsspelet mot detta tunga kantanfall.

Sett till hela matchen är Engelholm vassare på flertal positioner. Kantanfallet är nämnt. Veri Rizoll, utsedd till årets libero i ligan, överglänser Sofie i den här matchen. Spelar starkt defensivt med få misstag och läser Örebros spel väldigt tidigt. På passarsidan spelar landslagspassaren Fanny Andersson i Engelholm ett stadigt och väldigt enkelt spel.  Litar på sina kantspelare och ger dem 90 % av passningarna. Örebro spelar ett mer varierat spel men därmed också med större risker. I den här matchen vinner Engelholm på stabiliteten där Örebros anfallsspel blir för ojämnt och oprecist.

Örebro är nära, inget tvekan om saken. I samtliga fyra matcher mot Engelholm den här säsongen har man haft ledningen. Det är möjligt att Engelholm är lite trögstartat. När man hittar in i matcherna så är man starka och gör det inte lätt för motståndarna. Örebro har en bra högstanivå som ska räcka för att tvinga EVS på knä. Det krävs att laget tror på det även när det börjar ta emot. För det gör det mot topplagen.

Nu behövs en sjunde spelare som kan ge medvind åt Örebro. En riktigt stark publikinramning och hemmaplan ska förhoppningsvis gjuta det självförtroende som laget behöver för att rå på de senaste årens svenska mästare. Det känns inte alls som omöjligt men det kommer krävas minst ett par snäpp till av alla. Det finns där, kan hemmaplan och publiken lyfta laget dit?

Ett drygt 80-tal företag i Örebrotrakten har gått samman och bjuder publiken på den här semifinalfesten. Ta med familjen, arbetskollegorna, kompisarna så fyller vi Idrottshuset och skapar riktigt hemmatryck! Det kommer behövas!

SEMIFINAL 2

Onsdag 4 april 19:00

Örebro Volley – Engelholm

Idrottshuset

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan

/Klubben