Örebro var fast beslutna om att visa upp sig från sin bästa sida för hemmapubliken efter GP guldet, med få misstag och ett stabilt anfallsspel så gav de aldrig chansen till Linköping att komma in i matchen.

Vad tycker då tränaren Jonas Svantesson om matchen?

– Tycker att vi startade bra och och som du säger så hade vi inte så många egna misstag utan tog hand om det lägen vi skapade och det satte press på Linköping. Vi kommer igång bättre och bättre och innan vi börja byta lite så ser det stabilt ut. Sen byter vi ganska kraftigt och självklart så tar det en stund innan de nya spelarna hittar rytmen och matchpulsen, vi hamnar i ett litet prekärt läge i mitten av tredje set men vi tar oss samman och avslutar matchen på ett mycket bra sätt.
Elsa Arrestad och Iida Murto var de enda som inte spelade, är de skadade?
– Båda två hade lite småkänningar men inga allvarliga saker, utan vi kom överens om att ta det lite lugnt i dagens match så att vi inte började träningsveckan med att inte kunna gå på för fullt. Vi har en bred trupp och en bra konkurrens på positionerna, det är jätteroligt att se att vi kan byta runt lite men fortfarande hålla det spel vi vill.
Vad tar ni med er från denna match?
– Tycker att vi ska ta med oss delar av första halvan där vi klarar av att värdera lägena på ett bättre sätt än tidigare och spelar ett stabilt men aggressivt spel. Vi ska också ta med oss att vi var i ett tufft läge i mitten av tredje set men lyckas justera visa moment och hittar tillbaka till det spel vi vill ha och lyckas ganska klart att ta hand om setet igen.
 Nästa hemmamatch i Idrottshuset:
Örebro – Gislaved
Lördag 8/2 kl 16:00
Bild: Daniel Lubner
/Klubben