I lördags så lyckades Örebro efter en lite stressig inledning återfå kontrollen på matchen och vinna med 3-1. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson och vi tog chansen att prata om matchen som var och den andra återkval matchen som spelas redan på tisdag.

Lund kniper första set men sen varvar ni upp och tar tag i matchen igen, hur ser du på inledningen på matchen?
Lund startar väldigt inspirerat och det var vi nog beredda på men vi var nog inte riktigt fullt beredda på att de spelade så snabbt som de gjorde och sen när de lyckades med det mesta i anfallsväg så blir vi lite passiva. Vi gör några förändringar i vårt spel men vi klarar inte av att knipa första set. Jag tycker att i början av andra set så hittar vi rytmen bättre och framförallt så börjar våran side-out att funka. Vi är absolut inte nöjda med vår prestation men vi lyckades ändra vårt spel och hitta lösningar till att vinna utan att det blev panik. Inte så lätt i den situationen vi var i med ett Lund som säkerligen gör en av deras bästa anfallsmatcher i första set med 17 anfallspoäng och får den starten en underdog vill ha. Utifrån det läget så tycker jag att vi gör det bra att hitta in i rytmen och kan ta hand om matchen.
Snabb återhämtning och match redan igen på tisdag, hur laddar ni upp inför den matchen?
Det var en tuff match och det är en lång resa innan vi är hemma så vi tar helt ledig på söndagen. Sen på måndagen tränar vi lite lätt men vi försöker att inte överbelasta oss för mycket för att vara i så bra form som möjligt till matchen på tisdag.
Hur går då dina tankar inför den andra återkvals matchen?
Vi vet nu hur Lund kommer att starta och hur de vill spela och det gäller att vi gör oss redo för det innan matchen, sen vill vi så klart göra en bättre prestation än vad vi gjorde i första matchen och jag tror att vi känner att vi vill ta lite revansch på oss själva.
Vad är det ni måste göra för att vinna matchen och gå vidare till semifinal mot Hylte/Halmstad?
Vi ska försöka vara lite bättre i vårt block/försvarsspel så att det blir lite mer homogent och samlat, det var lite spretigt och Lund kunde vinna för många anfall på grund av oss och inte av egen kraft. Tycker att vår side-out funkade bra efter ett tag men det hade varit bra om vi kan starta direkt och inte ge Lund för mycket luft under vingarna utan ta tag i taktpinnen direkt och känna oss trygga i vårt spel även fast Lund pressar oss och har hög energi.
Örebro har med sig en vinst till avgörandet på tisdag. Vinner Örebro är man klara för semifinal mot Hylte/Halmstad. Skulle Lund vinna matchen och utjämna serien till 1-1 spelas ett avgörande Golden Set direkt efter matchen i Idrottshuset. Golden Set spelas till 15 poäng, tvåpoängskillnaden krävs fortfarande för seger.
Örebro – Lund
Tisdag 30 mars kl 19:00 i Idrottshuset
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben