Efter ett första set som Hylte/Halmstad ägde reste sig Örebro på åtta och började ta sig in i matchen och kunde tillslut vinna med 3-1, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

H/H börjar matchen klart bäst och tar en klar 1-0 ledning men sedan i mitten av andra set så svänger momentum över till Örebro och ni lyckas vända och vinna, vad hände?
Hahahahaha, ja du, vad hände? Som du säger så vinner H/H klart första set och känner säkert att de har kontroll på matchen i andra set också, de ger oss lillfingret och vi tar hela handen. Det är väldigt starkt av laget att kunna ta tillvara på läget när det väl dyker upp, i ett och ett halvt set så har H/H var riktigt tunga och avgör många egna poäng men vi orkar hålla modet och tron på vårt eget spel och när väl chansen kommer så hugger vi direkt. Vi vet att det är väldigt sällan ett lag bara springer rakt igenom en match utan lägena kommer alltid att dyka upp för att ta momentum och då gäller det att vara beredd och det var vi idag. Vi börjar skapa tvivel på på H/Hs sida och de börjar bli stressade och börjar göra misstag, de är stora guldfavoriter och är det fortfarande även efter denna match och det är något vi måste utnyttja om vi vill ge oss chansen att kunna vinna en match till.
Vad var det i spelet som gjorde att ni vann idag?
Det är en klyscha men vi tog hela tiden nästa boll och var immuna mot att H/H gjorde bra handlingar, sen kommer vi upp till en bra nivå i de flesta spel momenten men det är inget fantastiskt utan det fantastiska i denna matchen är vår inställning och hur mycket varje poäng var värda för oss. Vi kan skruva lite på det mesta i vårt spel det finns mer att ta utav och det har H/H också, så nu gäller det att förbereda sig på en riktig tuff kamp nere i Halmstad på söndag.
Nästa semifinal spelas söndag 11 april kl 14:00 i Halmstad.
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben