Lördagens kvartsfinal blev inledningsvis en jämn tillställning där lagen tog vardera ett set. Örebro kom dock ut starkt efter Sollentunas kvittering och vann klart de två avslutande seten och matchen med 3-1.

Vi tar ett snack med huvudtränare Jonas Svantesson så här någon dag efter första kvartsfinalen

Nu har du fått någon dag på dig att kika på matchen igen och kolla statistiken, vad är dina reflektioner med lite distans till matchen?

Tycker att vi får en bra start där vi producerar många egna poäng framförallt i anfallet 16 poäng det är riktigt bra. Sen blir vi pressade i servemottagningen i framförallt andra set och lyckas inte riktigt lika bra i anfallet. Vi blir lite spända och vågar inte spela ut och då kommer de egna misstagen, vi gör 12 egna misstag i andra set och det är inte okej. Men vi repar oss snabbt och gör ett riktigt bra tredje set där vi har den bästa mottagningen under hela matchen, här ifrån och framåt till sista bollen tycker jag att vi kontrollerar händelserna även fast Sollentuna kanske får vinna lite för många anfall för att vi ska vara helt nöjda.

För de lite mer nördiga fansen, sett rent statistiskt till matchen i lördags, vad var du mest och minst nöjd med?

Vårt break point spel (dvs när man lyckas ta poäng efter egen serve) är bra, vi servar 2,33 gånger för en BP poäng och det är riktigt bra. Vi har 56% dödande anfall på positiv mottagning också en bra siffra. Efter att vi hade dippat lite i servemottagningen i andra set så gör vi det bästa setet rent statistiskt i tredje, ett mycket bra svar av våra mottagare. Vi ger bort ett set i egna misstag, alltså 25 egna oprovocerade misstag. Skulle vilja få till lite fler blockpoäng också, det har vi kapacitet för.

Du har vid flera tillfällen sagt att ni inte är riktigt färdiga än, kan du utveckla vad du vill komma längre med nu under slutspelets gång.

Under slutspelet ställs allt på sin spets i varenda match och det är nått man måste träna på, det är inte säkert att allt fungerar som vanligt när man är lite mer spänd än vanligt och där har vi en del att hämta. Slutspelat kan bli långt och visa detaljer i spelet som kommer att bli viktigare än andra, tex att inte låta motståndarna vinna för enkla poäng eller poäng på många olika sätt. Sen har vi en bit kvar till vår fysiska toppform, tjejerna är fortfarande ganska nedtränade men vi har lättat på gasen och det ska bli kul att de vad som händer när vi gör det.

Nu blir det ett par träningar till innan onsdagens hemmamatch i Idrottshuset, vad kommer ni gnugga extra på de här dagarna?

Vi kommer att köra på som vanligt med lite fokus på vissa detaljer som Sollentuna gör, men 90% av tiden kommer det att vara fokus på oss själva. Fortsätta jobba med vissa individuella tekniska detaljer och sen vissa speldelar med högt tempo och intensitet.

Nu väntar som sagt två hemmamatcher i rad för Örebros del. Redan på onsdag kväll kl 19:00 spelas nästa match i kvartsfinalserien. En match som, sett till första kvartsfinalen, lovar många och långa bolldueller mellan ett anfallspiggt Örebro och ett starkt försvarsspelande Sollentuna.

Kvartsfinal 2:5

Örebro – Sollentuna

Onsdag 16/3 kl 19:00

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Matchvärd: Nemax

Bild: Joakim Hjortsberg

/ Klubben