Kvartsfinalserien mellan Örebro och Sollentuna fortsätter under lördagen. Örebro har vunnit de två första matcherna (3-1, 3-0) och kan, vid vinst, säkra en semifinalplats, troligtvis i så fall mot Engelholm.

Örebro har ett klart grepp om semifinalplatsen. Samtidigt har Sollentuna en hög nivå när man får spelet att stämma och inte tappar tålamodet. Sollentuna visade i första matchen att Örebro går att rubba om man får till en bra servepress. I senaste matchen servade Sollentuna betydligt sämre och Örebro är stabila på hemmaplan. Så ska Sollentuna kunna vända på detta så krävs ett riktigt vasst serve- och försvarsspel idag från deras sida.

För Örebros del gäller det att fortsätta på den inslagna vägen med ett stabilt och välorganiserat serve / servemottagningsspel och högt tempo i anfallsspelet utan att tappa i precision. Vill man gå riktigt långt i årets slutspel så gäller det att försöka få ner antalet egna onödiga misstag (unforced errors), spela med tålamod och ändå aggressivt när lägena uppstår. Örebro har visat under säsongen att man skapar lägen, gäller att kunna utnyttja dem också.

Lördagens match är en vinna eller försvinna match för Sollentuna. Räkna med att de kommer rejält laddade för att försöka få till en fjärde match som i så fall spelas på deras hemmaplan i veckan som kommer.

Vår matchvärd TIDA Byggpartner har bestämt sig för att skänka 100 kr, till stöd för Ukraina, för varje åskådare som kommer i eftermiddag. Så ta med hela familjen eller kompisgänget och kom ner och stötta dubbelt.

Kvartfinal 3:5

Örebro- Sollentuna

Idag (lördag 19/3) kl 15:00

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Tida Byggpartner

/ Klubben