Örebro gjorde åter en stark insats på hemmaplan och kunde ta hem även den tredje kvartsfinalen mot Sollentuna med 3-0.

Efter ett riktigt bra första set av Örebro svajade det till lite i början av andra. Samtidigt som Sollentuna spelade upp sig och lagen följdes åt till 15-15. En stark avslutning i sista tredjedelen från hemmalagets sida gjorde att Örebro kunde ta hem setet. Tredje set blev betydligt enklare och semifinalplatsen kunde säkras. Örebro vinner med 3-0 och tar tre raka segrar i kvartsfinalserien.

Vi fick en pratstund med tränare Jonas Svantesson efter matchen.

Grattis till segern, det blev åter en klar seger, kommentar?

Tack, vi hade gjort våra förberedelser noggrant och jag tycker att vi kontrollerar matchen i stort sett hela tiden. Det är en 10 minuters period i början av andra set som Sollentuna får lite momentum men vi fortsätter att jobba på och vi hittar in i matchrytmen igen och vi avslutar matchen med vårt bästa spel, det är starkt gjort av laget.

Något eller någon du är särskilt nöjd med i dagens match?

Vi blockar bättre idag, alla tre centrarna Jonna Nilsson, Jonna Wasserfaller och Elsa Arrestad gör ett mycket bra jobb idag och samarbetet block och försvar gör att vi inte tillåter Sollentuna vinna så mycket anfallspoäng. Många var bra idag och vi avslutar denna kvartsfinal seger med en bra prestation.

Med segern är ni nu klara för semifinal, motståndare blir väl troligen Engelholm eller vad tror du?

Engelholm har sett väldigt stabila ut och det ska nog mycket till att Lund ska vända detta 2-0 underläge, men det har hänt förr så vi får se vad som händer.

Eftersom ni vann i tre raka blir det nu lite väntan på att semifinalerna ska komma igång, hur ska ni nu hålla formen de här två veckorna innan första semin hemma den 2 april?

Första veckan kommer vi att fortsätta gnugga på detaljer i vårt eget spel och köra lite tuffare, andra veckan tittar vi lite på vad våra motståndare vill göra och sen ska vi förhoppningsvis slipa till den fysiska formen och försöka få en liten formtopp när det närmar sig semifinalerna.

Vi lär återkomma med mer semifinalsnack i veckan som kommer. Klart är att Örebro börjar med hemmamatch i Idrottshuset söndag den 3 april. Klockan 17:00.