Det blev en tre noll seger och Örebro kunde stänga kvartsfinalen med 3-0 i matcher.
Vad säger då tränaren Jonas Svantesson om matchen?
– Skönt att vi kunde stänga matchserien idag när vi hade läge på hemmaplan, Lindesberg stressade oss igen med sina servar men vi löste situationen bra tycker jag och även fast vi låg lite pyrt till i både andra och tredje set så är vi väldigt bra när det närmar sig 20 och ska till att avgöras.
Hur tycker du kvartsfinalserien har varit?
– Vi har väl spelat lite upp och ner men det är starkt att vinna med 3-0 i matcher och i två av dem med 3-0, det är ju ändå rent tekniskt en semifinal vi spelade det var tvåan mot trean i serien så vi har gjort en bra prestation. Lindesberg spelar smart och tycker att de har pressat oss till att behöva göra vårt absoluta max både under matcherna och i våra förberedelser, direkt när vi har gått ned lite i kvalitet eller fokus så har de varit snabba att skaffa sig momentum i seten och då blir de jobbiga att handskas med.
Vem tror du att vi kommer att få möta i semifinal?
– Oj, tuff fråga, vet faktiskt inte. det står 1-1 mellan Engelholm och Hylte/Halmstad och förloraren i den kvarten går vidare mot Gislaved eller Svedala och där leder Gislaved med 2-0 i matcher och har hemmamatch imorgon(söndag)  så vinnaren i det mötet kommer att gå till semifinal mot oss, så det blir en spännande vecka vi har framför oss för att se vilka motståndare vi kommer att få.
Det bli ett lite längre uppehåll för er nu när ni vann med 3-0 i matcher och det ska spelas en omgång till i slutspelet innan eran semifinal, hur ser du på det?
– Vi väljer självklart att se det positivt och vända det till våran fördel, nu har vi tid återhämta oss se till att ta hand om de småskavanker som vi har, men framförallt så kan vi nöta på detaljer som kommer att bli väldigt viktigt framöver i vårt eget spel.
Vilka detaljer är det som du pratar om?
– Nä du, det kommer jag inte att berätta här, avslutar tränaren Jonas Svantesson med ett skratt.
Örebro är alltså klara för semifinal och börjar serien på hemmaplan, i Idrottshuset, söndag 7 april kl 17:00. Med hjälp av Örebros näringsliv så bjuder vi på fri entré för att skapa slutspelsstämning i Örebro!
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna