Trots en bra inledning på matchen så var Engelholm åter det klart starkare laget och vann toppmötet nere i Ängelholm med 3-1.

Lagen möttes nu för tredje gången den här säsongen och för tredje gången tog Örebro ledningen med 1-0. Om det beror på att Örebro kommer till mötena taggade och väl förberedda eller om det beror på att Engelholm är trögstartade är svårt att avgöra. Mönstret har i vart fall varit det samma. Efter en stark inledning från Örebros sida så vänder Engelholm på matchbilden och Örebro rasar samman.

Setsiffrorna visar att det aldrig blev den jämna match som man hoppats på. Därtill vara Örebros servemottagning på tok för dålig och den servepress som Engelholm satte fick Örebroarna att tappa modet och mentalt orkade man inte alls stå upp. Efter 26-24 i första och en jämn start på andra blev det hemska 17-25, 19-25, 13-25.

Örebro har problem med sin servemottagning, ryggraden i ett stabilt spel. Laget är väldigt beroende av sin servemottagning för att inte bli för lättlästa i anfallsspelet. Något stämmer inte mot topplagen. Självklart är det även en hel del mentalt. Örebro har som nämnts inlett matcherna mot Engelholm bra för att sedan rasa samman. Något händer med laget när det börjar ta emot och man orkar inte komma tillbaka.  Brendan har ännu inte riktigt hittat hur han kan nyttja laget på bästa sätt när det börjar kärva. Vilka byten finns att göra och vem kan kliva fram när det börjar ta emot? Frågor som behöver lösas om Örebro på allvar vill kunna utmana topplagen. Matchen i Engelholm befäste snarare 3:e platsen än visade på någon tendens att närma sig.

Bara att hoppas att Örebro får till en riktigt bra träningsvecka och är revanschsugna över den bleka insatsen mot Engelholm. På lördag är det serieledaren Hylte/Halmstad som besöker Idrottshuset, ett lag som imponerat och som precis som Engelholm inte kommer ge bort något i onödan. Låt oss hoppas att Örebro kan stå upp en hel match mot tufft motstånd och inte bara enstaka set.

Nästa hemmamatch

Lördag 3 februari 17:00

Örebro-Hylte/Halmstad

Idrottshuset

/Klubben

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan