Örebro gjorde en riktigt bra match mot EVS i första matchen och vann med klara 3-0. En match som präglades av högt tempo i anfallsspelet från Örebros sida och där Engelholm hade svårt att få igång sitt spel när man blev tillbakatryckta.

Helt säkert har Engelholm slickat såren från första matchen, bestämt sig för att det ska bli en helt annan match på hemmaplan. Starten på matchen kommer vara viktig. Kan Örebro behålla trycket eller kommer EVS komma bättre in i matchen och därmed också få tag i sitt spel på ett helt annat sätt?

Vi fick ett snack med tränare Jonas Svantesson inför avresan.

 Det var en rejäl urladdning från Örebro i första semifinalen. Nu bär det av till Ängelholm för match två. Hur är läget i laget inför resan ner till Skåne?

Det känns bra, vi är laddade för uppgiften och väl medvetna om att det är EVS som har all press på sig. Förlorar EVS denna match så vet det att det kommer att bli jobbigt. Men det gäller att vi förbereder oss för en riktig drabbning och ett EVS som kommer att göra allt i sin makt för att vinna varje poäng.

Du har förstås kikat på matchen i söndags i efterhand, vad tar du fram efter att kikat på matchen och statistiken?

Siffrorna är bra överlag men EVS gör inte sin bästa insats så det måste vi väga in i matchen också.

Engelholm på hemmaplan är alltid en stentuff utmaning, vad tror du blir nycklarna för er?

Hålla vår nivå mot ett vilt kämpande EVS, inte ryckas med i deras spel utan vara lugna och metodiska och följa våran game plan Samtidigt som vi måste vara hungriga på varje poäng och ge oss själva chansen att vinna den sista poängen i matchen, oavsett vad som händer.

SEMIFINAL 2:5 Engelholm – Örebro. Ikväll kl 19:00. Matchen kan följas på www.volleytv.se för en liten peng.

På lördag bjuder ett antal Örebroföretag på entrén så passa på att ta med släkt och vänner så fyller vi hallen och skapar ett härligt hemmaplanstryck!

LÖRDAG 15:00

Semifinal match 3

Örebro- Engelholm

Fri entré

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben