Örebro träningsspelar i Lindesberg i Bergslaget elit turnering, fem elitserie konkurrenter kommer och gör upp i dagarna två. Förutom Lindesberg som arrangerar turneringen och Örebro så är Sollentuna, Linköping och Värnamo med i turneringen. Vi tog en pratstund med tränaren Jonas Svantesson för att kolla hur temperaturen i Örebro Volley är.

Första matcherna för säsongen och bara en vecka kvar till seriepremiären i Lund hur har försäsongen varit?
Den har varit bra, mycket träning och tjejerna är taggade för säsongen. Sen har inte hela laget varit samlade så länge pga landslagsspelarnas stora framgångar och de behövde vila, så i måndags var första träningen tillsammans men som tur är så har många i laget spelat tillsammans i några år så det blir lättare att ta in nya spelare.
Vad har du för förväntningar på turneringen?
De enda förväntningar vi ska ha är att vi ska spela med stort hjärta och visa varandra att vi vill vinna varje boll och bidra till laget så laget spelar lite bättre för varje match. Så klart kommer vi att försöka jobba hårt på våra spelsystem men vi måste också förstå att vi är inne i början av inlärningsprocessen så det är orealistiskt att vi inte kommer att göra misstag och då gäller det att vi tolererar det, lär oss, och att vi kan studsa tillbaka snabbt. Detta är en träningsturnering resultatet kommer att var sekundärt, men viljan att göra en bra prestation individuellt som gagnar lagets utveckling varje gång vi går ut på plan kommer att vara det primära.
Tack Jonas och lycka till!

Helgens matcher
Lördag:
10:30 Lindesberg – Örebro
12:15 Linköping – Värnamo
14:30 Sollentuna – Lindesberg
16:15 Värnamo – Örebro
18:00 Sollentuna – Linköping
Söndag:
09:00 Lindesberg – Värnamo
10.45 Linköping – Örebro
12:30 Sollentuna – Värnamo
14:30 Lindesberg – Linköping
16:30 Örebro – Sollentuna

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben