Gislaved har verkligen fått upp farten de har fyra raka segrar bakom sig innan mötet med Örebro, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Gislaved kommer från fyra raka segrar och ett nyvunnet självförtroende vad säger du om deras vändning
Som du säger så har de spelat sig till ett bra självförtroende och har nog fått en ny trygghet i gruppen, ibland är det tufft att få spelet att fungera direkt men det verkar som att de har haft tålamod att orka fortsätta jobba på rätt saker och du har de börjat få betalt för det de gör. Vi lär vara beredda på ett hel taggat Gislaved idag de vill nog inte ge upp sin vinnarrad.
Vad behöver då Örebro göra för att få tre poäng idag?
Noggrannhet och aggressivitet kommer att bli viktigt idag, inte låta Gislaved vinna enkla poäng utan börja med att sätta press på dom i vår serve så att deras passare Gina Trapp inte får det för lätt att styra upp spelet och utnyttja sina center Kirsten Overton som gör många anfallspoäng från sin centerposition. En annan som vi ska försöka hålla ned poängproduktionen för är deras andra utländskaproffs Tara Daerden som gör mest poäng för Gislaved och ligger på en andra plats i den totala poängligan, kan vi göra det och sen inte låta dem vinna för enkla poäng när de är under press så har vi en stor chans att kunna ta alla tre poängen idag men det kommer att bli en stor utmaning för oss. En nyckel till att klara av detta är att vara hungriga på varje poäng och aggressiva när vi skapar våra poänglägen, vi vet att momentum skiftar snabbt i volleyboll så det gäller att vi är på tårna och inser att varje poäng är lika viktig.
Örebro – Gislaved
Lördag 12/12 kl 15:00
Tyvärr så är ju matcherna publikfria i Idrottshuset. Skönt då att vi sänder matcherna via streaming på www.volleytv.se. Tyvärr har det även har varit lite utmaningar med den AI-teknik som används. Men nu ska alla uppdateringar vara gjorda och vi ser fram emot en spännande match som sänds med kommentator från Idrottshuset.
Bild: Daniel Lubner
/Klubben