Efter ett par intensiva matchveckor har den senaste veckan kunnat ägnas mer åt träning. Något som coach Brendan uppskattat då det alltid finns saker man som tränare vill få tid till att utveckla utan att ha matcher hängande över sig.

På lördagen är det dags igen. Ny hemmamatch, den här gången mot för Örebro alltid svårslagna Gislaved. Gislaved kan väl anses som en liten outsider den här säsongen. Ett tag på senvåren såg det nästan ut som att man skulle tacka nej till elitserien och börja bygga nytt. I slutändan fick man ihop det och dessutom ganska bra. Gislaved har en vana att göra bra matcher mot Örebro, särskilt kämpigt har Örebro ofta haft det nere i Gislaved. Nu är det hemmaplan och här är Örebro känt starka så även om Gislaved har en bra tradition att störa Örebro så är ändå hemmalaget favoriter i den här drabbningen. Gislaved kommer från en stark 3-0 seger hemma mot Lund så sent som i torsdags nu i veckan.

För Örebro har det varit matchfritt under veckan och laget har kunnat köra full träning. Brendan rapporterar att Jona fortfarande är under rehabilitering efter sin skada och kommer inte spela. I övrigt är laget intakt och spelsuget. Veckans träning har framförallt handlat om det s.k. ”side out spelet”, dvs spelet som följer direkt på motståndarens serve. Kanske den del av volleybollspelet som är både mest centralt och också avgör, i det långa loppet, hur långt man kan gå i serien i slutändan. Ett spelmoment som alla lag lägger ner kolossalt med tid på men inte alltid får att fungera. För Örebros del har det hittills varit lite upp och ner.

Det är två intressanta veckor framöver. Först hemmamatchen mot Gislaved, för att sedan ta sig an de båda topplagen Hylte/Halmstad på bortaplan och så säsongens första derby mot Lindesberg hemma torsdagen den 23 november. Ska Örebro hänga på i absoluta toppstriden?

 

Kan ni inte ta er till matchen så ses den live här: https://gtvplay.solidtango.com/live/orebro-volley-vs-gislaved-vbk

 

/Klubben

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan