Örebro ska på lördagen bege sig till Falköping och möta riksidrottsgymnasiet, framtiden för svenskvolleyboll. De som har följt med i de sociala medierna har sett drivern som förbundet och RIG har kört under en tid med kopplingen mellan RIG och de svenska damspelarna i EM men även de spelare som spelar utomlands. Det är många som har gått på RIG och bevittnar om att det har hjälpt deras volleyboll och även den personliga utveckling till att vara redo mentalt och fysiskt för en högre nivå. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Det har gått några dagar sedan vinsten i toppmötet mot Engelholm, hur har veckan varit och hur känns laget.
Veckan har varit bra, vi har fortsatt gnugga på vårt spel och självklart är det lite lättare när man har en sådan vinst i ryggen. Men  vi vet vad vi har för mål och det gäller för oss att vi aldrig stannar upp, för vi vet att den som inte vill utvecklas och bli bättre kommer att till slut gå bakåt. Vi kommer från en bra period med en bra vinst och det blir viktigt att vi fortsätter göra bra prestationer oavsett motstånd det är det som kommer ta oss till nästa nivå.
Hur ska Örebro spela för att vinna mot RIG?
Vi ska försöka spela snålt och inte ge eller låta dem göra för många lätta poäng, kan vi få dom att känna att de måste göra 100% saker för att kunna vinna poäng så blir det jobbigt för dom i längden. Om vi kan pressa deras mottagning så är mycket vunnet men då måste vi kunna ta tillvara på lägena som erbjuds och här kan vi bli bättre, det hade varit riktig roligt om vi kunde få det att lossna. Vi har ett par saker som vi ska hålla oss till rent taktiskt, men det absolut viktigaste kommer att bli att förbereda oss till vårt yttersta för att göra en riktigt bra prestation som kan föra oss framåt mot målet.
RIG Falköping – Örebro
Lördag 27 november kl 17:00
Se matchen live på volleytv.se