När vi pratade med tränaren Jonas Svantesson innan matchen så trodde han att det mycket väl skulle kunna gå till fem set och bli en riktig gastkramande match för publiken och tittarna. Vad hände? Vi frågar tränaren.

Du pratade om fem set och en tuff fight innan matchen men det blev 3-0 och kanske lite spänning i slutet av tredje set men inte mer, hur kommer det här sig?
Tyvärr kunde inte EVS mönstra sin starkaste uppställning, landslagspassaren Vilma Andersson var sjuk och deras Brasilianska högerspiker Soares som skadade sig för ett par veckor sedan kunde inte heller vara med. Självklart så minskar det slagkraften i EVS även fast jag tyckte att passaren Leni Slipac ersätter Vilma på ett mycket förtjänstfullt sätt. Så vi ska vara ödmjuka i vinnande stund men inte undervärdera våran insats utan som vanligt titta på den prestationen vi gör och utvärdera den, inte resultatet.
Vad säger du då om matchen?
Vi gör en okej prestation med stunder som är riktigt bra, vår side out idag är bra, tror att EVS bara vinner 10 poäng i sin egen serve och det måste vi vara nöjda med men vi har mycket kvar att jobba på för att hitta stabiliteten och tempot i anfallsspelet. Vi har bra linjer i vårt block och försvarsspel, kanske någon lätt boll för mycket som vi ger bort men i det stora hela ska vi vara nöjda. Fortfarande gör vi lite för många misstag och detta är någonting som vi måste slipa bort för att vara med senare när det drar ihop sig. Men vi ska vara nöjda med en 3-0 vinst och nu blir det ett litet uppehåll tills vi har nästa seriematch som är derbyt mot Lindesberg den 3 november, kan vi utnyttja denna period på rätt sätt så kan vi få ett lyft inför november och december som kan leda utvecklingen åt rätt håll.
Nu väntar två spellediga helger för Örebro Volley innan nästa match som spelas mot Lindesberg hemma i Idrottshuset. Den sista av de två helgerna, 31/10-1/11, spelas U23-SM i Lund och tillsammans med KFUM Örebro Volley ställer vi upp med ett lag som kommer få försvara förra årets U23-SM guld! Mer information om det kommer.

Nästa match:
Örebro – Lindesberg
Tisdag 3 november kl 19:00
Se matchen live på volleytv.se
/Klubben