Så är det äntligen dags. SM semifinalserien drar igång mellan Örebro  och Hylte/Halmstad. Örebro börjar med hemmamatch på söndagen och ett antal företag har gått samman och bjuder på entrén. Nu börjar slutspelsfebern kännas på riktigt!

Örebro gick till semifinal efter klara 3-0 i matcher mot Lindesberg. För motståndarna Hylte/Halmstad har det varit en längre resa. Efter 1-3 i matcher mot regerande mästarlaget Engelholm, fick Hylte/Halmstad ta bakvägen. Med 2-0 i matcher slog man Gislaved och tog sig därmed till semifinal.

Hylte/Halmstad har alltså spelat sex matcher under de sista veckorna medan Örebro endast spelat tre. Vad är fördel respektive nackdel? Det är två veckor sedan Örebro spelade tävlingsmatch. Man har kunnat träna och ägna tid åt att komma i bästa möjlig form till den här semifinalserien. Har man samtidigt tappat matchtempo och det där lilla extra som behövs i tävlingsmomenten? H/H har i sin tur spelat mycket och har definitivt matchandet i sig. Hur pigga är man efter en tuff kvartsfinalserie mot såväl Engelholm som Gislaved?

Örebro och H/H har mötts många gånger de senaste åren. I år har det varit hemmaplan som avgjort mellan lagen. Bra servepress på hemmaplan från båda lagen som vunnit sina hemmamatcher. Fortsätter den trenden så har Örebro en liten fördel som får en eventuell avgörande match på hemmaplan.

Nu väntar första matchen och Örebro har fått tid på sig. Semifinalen känns öppen och spännande mellan två lag som kan varandra väl. I Hylte/Halmstad finns Jona Vigfusdottir, senaste säsongerna i Örebro. Jona har haft en uppåtgående trend och sett riktigt bra ut på sistone, efter att hennes höst blev lite förstörd av en tidig skada. I Örebro är alla hela och riktigt spelsugna rapporterar coach Jonas Svantesson.

Det är fri entré den här första semifinalen då ett antal företag gått samman och bjuder på entrén. Tack! Nu gäller det att vi får till ett riktigt bra hemmatryck och bästa tänkbara start på den här semifinalserien. Välkomna!

Följande sponsorer är med och bidrar till entrén
Andersson AB, Andersson Begravningsbyrå Örebro, Atea, Beijer Bygg, Cederins Guld, Centrala Gummi , Consenus, Elagenterna i Örebro, FG Larsson, Frasse Däck, Frimis salonger, Hemköp Lucullus, Intro Inredning, Midroc, NA, Linde Material Handling, LOAB, Maxcon, Mercuri Urval, Myresjöhus, Måleributiken, Möller bil, Ory, Peab, Rejmes, Scanforce Holdings, Stena Recycling, Svalan, Team Time, TK Mätservice, Örebro Lackcenter, Örebroarn

Semifinal 1:5

Örebro – Hylte/Halmstad

Söndag 7/4 kl 17:00

Idrottshuset

/Klubben

Bild: Ateljé Änggatan