Det blev en härlig uppvisning av Örebrotjejerna efter en lite skakig inledning, matchen bjöd på mycket känslor och momentum svängde fram och tillbaka och publiken slets mellan hopp och förtvivlan men tillslut kunde vi bara ställa oss upp och applådera ännu en väl genomförd prestation på hemmaplan.

Vi ställer en klassisk fråga till coachen, hur känns det?
– Hahahaha, helt okej säger Jonas med ett leende. Det var en tuff match där vi började nervöst och spänt och där H/H tog tag i taktpinnen och fortsatte sitt vinnande spel från förra matchen. Men ju längre matchen gick så kändes det som att vi kom in i spelet och kunde spela mer avslappnat och tvekade inte när vi skulle utföra våra handlingar, eller som Håård sa, vi började spela för att vinna och inte hoppas på att H/H ska förlora.
Precis som du säger så kunde vi se en markant skillnad på Örebro efter andra set, vad beror detta på?
– Det är mycket känslor på båda sidor och H/H hade lite bättre kontroll på dessa i början och pressade oss hårt i framförallt deras blockspel och då gäller det att sortera tankarna och känslorna rätt för att kunna prestera på en hög nivå.
Vad var det i spelet som gjorde att vi kunde vinna idag?
– Vårt anfall var klart bättre idag än i förra matchen och tillslut fick vi press på dem i servemottagningen också. Vårt block funkade inte riktigt i början av matchen, vi var lite fel tajmade och de fick vinna mycket poäng igenom vårt block och det är svårt att försvara, men vi hittade tillslut rytmen och då blev det lättare.
Nu har ni två matchbollar och bortamatch, vad tror du om tisdagens match?
– Det kommer att bli en hård fight, H/H har hemmaplan och har all press på sig de MÅSTE vinna. Det lag som förbereder sig bäst både fysiskt och mentalt kommer att ha en stor fördel.
Semifinal 4:5
Hylte/Halmstad – Örebro
Tisdag 16/4 kl 19:00
Örnahallen, Hyltebruk
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna
Text: Coach Svante