Örebro startade året på bästa sätt med en 3-0 seger hemma mot Sollentuna, det var tre riktigt tuffa set med en riktig nagelbitare i slutet av tredje. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Grattis till första segern 2021, hur upplevde du matchen?
– Tuff och tight, Sollentuna hade det mesta av initiativet i början av de två första seten och vi fick slita för att hänga med i poäng protokollet, tycker att tjejerna gör det bra för vi tappar aldrig modet, ögonen är där hela tiden och de visar att de är på plats och vill inte vika ner sig. I de två första seten tycker jag att vi kanske startar seten lite trögt men ju längre in vi kommer i seten desto starkare blir vi och i slutet så vågar vi att vinna och det fäller avgörandet i kanske alla tre seten. Tredje set så startar vi riktigt bra och om jag inte minns fel så har vi en ledning med 15-9 eller något liknande och då kommer vi in i en inte helt ovanlig sits där vi har 2-0 i set och en trygg ledning och vi slappnar av lite, Sollentuna är inte sena på att utnyttja detta läge och helt plötsligt så är det dom som har momentum och vi får slita igen för att hänga med. Det blir en riktig gastkramande fight i slutet och Sollentuna har några set bollar men vi lyckas med lite tur och några poäng som studsar våran väg knipa även tredje set, vi hade pratat om att Sollentuna ger sig aldrig och det fick vi befara idag.
Iida Murto var på bänken idag, är hon skadad?
– Iida har fått en liten bristning i ryggen och tyvärr så kunde inte hon vara med, men vi har förhoppningar att Iida ska vara tillbaka innan Grand Prix.
Nästa match
Örebro – Linköping
Söndag 17 januari kl 14:00
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner