Det var rejält tryck på läktaren (publiksiffra: 622) när den femte och helt avgörande matchen skulle spelas mellan Örebro och Engelholm.

Ett spänt hemmalag fick en tuff start men efter en tio-tolv minuter började Örebro hitta in mer och mer i spelet. När Örebros anfallsstjärna Leah Clayton fick till ett par rejäla träffar i mitten av setet kom även övriga spelare igång. Nerverna släppte och självförtroendet växte. Det relativt unga Engelholm fick inte någon utdelning på sitt anfallsspel som blev lite ensidigt och skärrat av ett starkt försvarsspel från Örebrotjejerna.

Örebro vinner den femte semifinalen med klara 3-0 (25-23, 25-22, 25-14) och går därmed till final mot storfavoriterna, seriesegraren och regerande mästarna Hylte/Halmstad. En matchserie som börjar på bortaplan för Örebro på annandag påsk.

Vi fick ett snack med tränare Jonas Svantesson efter matchen.

Grattis till segern och SM-finalen, kommentar till kvällens övertygande seger?

Otroligt skönt för laget att vi lyckas gå vidare till final och dessutom göra det på det sätt vi gör.

Lite trög inledning kanske men ju längre matchen gick desto mer övertygade laget, något särskilt tycker du som gör att matchen tippar över till Örebro?

Lite spänt i början precis som det ska vara i en avgörande match men ju längre in i match vi kommer så lyckas vi slappna av och samtidigt vara offensiva. Det är härligt att se detta lag spela volleyboll när vi kan hitta rätt anspänningsnivå, att vara tända men inte spända.

Det krävdes fem matcher. Ni vann första och sista matchen med klara 3-0. Men däremellan har det varit en tuff period. Hur vill du summera de här fjorton dagarna och semifinalserien både för din egen del och för laget?

Vi har jobbat stenhårt efter den andra semifinalen där vi hade allt i vår hand men EVS lyckades slingra sig ur vårt grepp och det skapade oro och stress på våran sida. Men laget har insett vad som behövdes göras och kom tillsammans och nu är vi nog starkare än vad vi någonsin har varit som lag. Vi var inne i en tuff period men alla spelare har bidragit till att vi kunde vända på den trenden, både spelmässigt och inte minst mentalt/attityd mässigt. Så det var riktigt skönt att vinna sista matchen med en offensiv, men avspänd, prestation där alla deltar och har sin del av avancemanget.

Nu blir det SM-final mot Hylte/Halmstad på annandag påsk. Så ingen påskledighet med andra ord?

Påsk är inget man vill fira som volleybollspelare, då vet man att säsongen är över och man får inte vara med på det roligaste.

En klockren slutkommentar från ”Svante” som med andra ord tillsammans med laget tränar på under helgen för att komma laddade till finalserien. Den spelas också i bäst av fem matcher där Örebro, som nämnts, börjar borta.

Hemmamatch blir det på torsdag den 21 april kl 19:00. Ska Örebro lyckas rubba starka Hylte/Halmstad så behövs allt tänkbart stöd på hemmaplan. Nu dukar vi upp för en riktigt SM-finalserie och ett härligt hemmatryck i Idrottshuset.

SM-final 2:5

Örebro Volley – Hylte/Halmstad

Torsdag 21 april 19:00

Matchvärd: Närkefrakt

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Joakim Hjortsberg

/klubben