Det var finalrepris redan i andra omgången. Örebro ställdes mot regerande mästarna Hylte/Halmstad (H/H) nere i Halmstad Arena. Efter förlust i första set tog Örebro tre raka stabila set och vann med 3-1 och plockade därmed hem alla tre poängen, kanske lite överraskande.

Till H/H:s försvar kan sägas att det var deras premiärmatch då de stod över första omgången och några av de utländska spelarna kommit in sent till truppen. Så H/H lär bli bättre. Men det föringar inte på något sätt Örebros insats. Även i Örebro finns mycket kvar att utveckla och få ihop innan potentialen i truppen är nådd. Så med andra ord en ganska typisk match så här tidigt på säsongen där lagen fortfarande inte har spelat ihop sig tillräckligt för att misstagen ska minimeras och samspelet optimeras. Som matchen utvecklade sig fick Örebro mer och mer tag i H/H:s anfallsspel och kunde med stabilt eget spel ta hem en värdefull bortaseger. Det var ett tag sedan Örebro vann nere i Halland mot H/H.

Vi ringde upp coach Jonas Svantesson i minibussen på vägen hem och bad om en kommentar efter matchen.

 Det var två lag som krigar för att hålla ihop sitt spel, det är fortfarande lite vingligt men tycker att vi kanske har hunnit lite längre än HH och kunde hålla ihop det lite bättre idag.

Underläge efter setförlust i första med 20-25, hur gick snacket i pausen?

Vi kände att vi gjorde alldeles för många egna misstag men ändå att vi var med i matchen. Det var väl mer att vi skulle tighta ihop oss och ha lite mer tålamod och inte försöka avgöra på första bästa tillfället om inte läget var bra.

Sedan tre spelmässigt ganska jämna set och ändå stabila setsegrar, 25-19, 25-02, 25-20. Vad vände till Örebros fördel?

Tycker att våran mottagning blev bättre efter första och vi kunde vinna mycket anfall på första bollen efter mottag. Sen blir vi effektivare i vårt anfallsspel, speciellt efter en försvarsräddning där vi blev lite noggrannare och det gav väldigt bra utdelning.

Något speciellt som gladde utöver själva segern?

Vi blir bättre och bättre, jag tycker att vi tar de rätta stegen i vår utveckling. Säsongen är lång och vi har väldigt mycket kvar att jobba på men visst känns det väldigt skönt med en seger mot HH på bortaplan det ger oss ännu mer kraft och energi att fortsätta jobba på vårt spel.

Efter två bortamatcher så väntar nu äntligen hemmapremiär. Och inte vilken premiär som helst! För motståndet står Engelholm, laget som Örebro haft så många härliga kamper mot genom åren, senast i en härlig semifinalserie i våras som gick till fem matcher och där Örebro vann. Engelholm har rustat för att åter vara en klar guldkandidat framåt våren. Efter två klara 3-0 segrar hittills finns inget som tyder på annat än att EVS vill se fjolårets finalmiss som en ren parantes. På lördag kl 15:00 kan publiken räkna med en riktig toppmatch!

Bild: Daniel Lubner

/klubben