Höstens sista seriematch avverkades på en timme och tio minuter. Örebro spelade koncentrerat och kunde utan svårigheter vinna med klara 3-0 (25-19, 25-19, 25-10) och bärga hem tre sköna poäng inför juluppehållet.

Med Jona Vigfusdottir på skadelistan och Diana Lundvall på resa var det Sofia Täcktor och Sara Cavretti som fick ta vänsterkanten. Matchen i matchen på vänsterkanten blev ganska jämn, där Örebro dock vinner center- och högerkantmatchen klart. Åter är servandet ett litet problem och Örebro gör 10 servemissar mot Sollentunas 3.

Setsiffrorna visar att det aldrig var spännande utan Örebro gick sakta och säkert ifrån under varje set till säkra setsegrar. Jämfört med förra onsdagens match mot Sollentuna (seger 3-1) var Sollentuna blekare anfallsmässigt samtidigt som Örebro spelade disciplinerat och gav inte bort något.  Båda lagen, ska sägas, saknade några spelare vilket kanske avspeglade sig lite på spelkvalitén. Ett gott dagsverke kan man väl sammanfatta matchen med där Kristen Besselsen fick utmärkelsen som bästa spelare i Örebro för kvällen med sina 16 poäng.

Det här var sista seriematchen den här hösten och Örebro är på en klar tredjeplats. Förluster mot de båda topplagen, vinster rakt över mot lagen efter. Ny tränare med ett delvis annorlunda upplägg har inneburit lite berg- och dalbana. Vissa saker sitter medan andra fortfarande är under utveckling. Det är framförallt Örebros anfallsspel som gått bra under hösten och Brendans införande av ett lite snabbare spel har uppskattats. De egna många misstagen har varit orosmolnet.

De båda topplagen spelar, utöver i elitserien, även i Öresundsligan med tre svenska och tre danska topplag. Den flitiga matchningen mot bra lag gynnar förstås lagen nere i söder. Det syntes inte minst i bortamatchen mot Hylte/Halmstad där motståndaren kom in med ett helt annat tempo och i ärlighetens namn krossade Örebro i den matchen. Därför är Grand Prix i januari viktig för laget. Utöver serien får man ytterligare bra matcher mot topplagen. Ska Örebro utmana om titeln redan i år så behövs det en nivå till sett till höstens spel.

Nu blir det lite julledigt från själva volleybollträningen och laget återsamlas igen i mellandagarna. Då tillsammans med det svenska U19 landslaget som lägger sitt träningsläger i Örebro inför stundande EM-kval. Lagen kommer spela två träningsmatcher, den 28:e respektive den 29:e. Vi återkommer med mer information om exakta tider.

Nästa elitseriematch

Lördag 6 januari 14:00

Örebro – Svedala

Idrottshuset

/Klubben

Bild: Klubben