Ett inledningsvis piggt Örebro dominerade stort i hemmamatchen mot Sollentuna och vann komfortabelt med 3-0 (25-15, 25-12, 25-18)

Som setsiffrorna visar så blev det aldrig spännande i den här matchen. Örebro spelade piggt där Brendan ställde upp med Linda och Freja i mitten samt Iiida Murto, Diana Lundvall och Margie Giordano på kanterna. Passade gjorde förstås Josephine medan libero för kvällen var Emmy Andersson. Dessa sju spelade större delen av matchen och mötte inget jättestort hinder från ett för dagen lite blekt Sollentuna.

Ska dock sägas att Örebro hade bra servepress och Sollentuna därmed fick svårare att utnyttja sina centeranfallare Matilda Ahltin och Anita Nolsjö. Ändå är det denna duo som plockade flest poäng för Sollentuna där det anfallsmässigt ser lite tunt ut på kanterna för deras del.

I Örebro är det desto starkare på kanterna med stor konkurrens om platserna och speltid. Det är länge sedan Örebro haft en sådan bredd i truppen där spelare som isländska landslagskaptenen Jona Vigfusdottir, landslagsliberon Sofie Sjöberg och amerikanska proffset Kristen Besselsen kan stå helt vid sidan och se lagkamraterna övertygande spela hem matchen.

Nu återstår endast en match i årets seriespel och det är söndagens derby mot Lindesberg. Ett Lindesberg som är sargat av skador på nyckelspelare men som istället kan ge mycket speltid till sina unga svenska talangfulla spelare. Efter söndagens match sker slutspelsvalen där Örebro och Brendan Garlick får välja som tredje lag. Återstår att se vilka lag som återstår att välja mellan när väl ettan och tvåan i serien valt sina motståndare.

Nästa hemmamatch

Länsderby

Örebro-Lindesberg

Söndag 11 mars 16:00

Idrottshuset

Matchvärd: Folktandvården

/klubben

Bild: Daniel Lubner