Örebro följde upp derbysegern mot Lindeberg med en 3-0 seger i toppmötet med Engelholm. Örebro tog tag i matchen direkt från början och det kändes som att Örebro styrde spelet och bestämde rytmen i matchen. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson efter matchen.

Grattis till vinsten, hur känns det?
Det känns bra, vi spelar nog vår bästa volleyboll under längst tid idag. Vi har ett par dippar men jämfört tidigare matcher så vänder vi på den trenden snabbare och lyckas stabilisera spelet till en bra nivå igen. Det var två lag som ville väldigt mycket och vi fick se många långa bolldueller som jag tror att publiken uppskattade. En bra seger för laget som ger oss självförtroende och inspiration till veckorna som kommer framför oss till att fortsätta på den inslagna vägen med hårt jobb och mycket passion.
Vad var det som gjorde att vi vann idag?
Många olika delar tycker jag, vi servade riktigt bra så Engelholm fick aldrig riktig rytm i sitt anfallsspel under längre stunder i matchen och det gjorde att de inte kunde använda sina centrar lika mycket som de vill och det lyckades vi utnyttja. Sen var vårt block defense bra på deras kantanfallare och vi kunde hålla nere deras poängproduktion och det hjälpte oss.
Nästa hemmamatch
Örebro – Gislaved
Lördag 4 december kl 15:00
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
/ Klubben