Örebro vann helgens första match, borta mot Gislaved, med klara 3-0 (25-19, 25-21,25-13).
Två hungriga lag startade matchen och det blev lite mycket kamp fast en rolig volleyboll för publiken. Inledningen bjöd på många serveess och många blockpoäng, typiskt för två lag som vill visa vad de går för och är lite mer tända och spända än avslappnade och snabba. Det bjöds på några häftiga blockpoäng framför allt från Therese Bengtsson som hade en mycket lyckad dag i sitt blockeringsspel.
Vad tycker då tränaren Jonas Svantesson om dagens seger mot Gislaved?
– Det var riktig vilda västern från början, serveess och blockpoäng varvades med lite enkla missar. Gislaved spelade ett riktigt bra blockeringsspel med framförallt deras centrar i spetsen, vi hade också problem med deras anfall i början men jag tycker att vi jobbar in oss bra i matchen och ju längre matchen pågår så tar vi över mer och mer. Vår servemottagning blir stabilare och vi börjar hitta vägar förbi deras block. I tredje set tycker jag att vi tar hand om situationerna och avslutar med vårt bästa spel den här säsongen. Gislaved pressade oss rejält men det var skönt att se att vi höjde vårt spel när det behövdes och avsluta matchen riktigt bra.
Ny match imorgon, hur laddar ni upp inför den?
-Vi kommer hem i bra tid och hinner sova och vila ordentligt. Sen tränar vi lite lätt på morgonen för att få igång kroppen igen, så vi ska vara fullt redo för match igen imorgon.

Nästa hemmamatch

Söndag 20 oktober 14:00

Örebro Volley – Värnamo VBA

Idrottshuset

Matchvärd: Holmqvist Optik Synsam

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben