Örebro visade ingen hänsyn mot Hylte/Halmstad idag, ÖVS och HH kom ut heltaggade direkt från början och publiken fick bevittna ett riktig rysare där det var högklass på spelet och det syntes att det stod mycket på spel men båda lagen hade hittat en bra balans på tändningen. HH fick ett litet övertag i början och ledde som mest med tre poäng men vid ställningen 19-19 tog ÖVS tre raka poäng, även fast HH tog ikapp så var Örebro steget före och tillslut kunde Diana Lundvall avgöra setbollen.

I andra set rivstartar Örebro och får en tio poängs ledning men HH slutade aldrig att kämpa utan lyckades efter en stund att komma ikapp, men tillslut så var det ändå Örebro som drog det längsta stråt med mycket bra servande som bäddade för en 25-21 vinst och 2-0 i set.
Skulle det bli ett klassiskt tredje set ras från Örebros sida var det nog många som frågade sig. Setet startade med bra Side Out från bägge lagen där Örebro missade några servar och hade lägen men slarvade lite, men efter några spelade poäng så rann Örebro iväg och kunde väldigt komfortabelt vinna tredje set med 25-14, Örebro släppte aldrig på gasen och matchvinsten och finalavancemanget var ett faktum.
En snabb kommentar från Örebro Volleys tränare Jonas Svantesson.
Hur känns det att vara i final?
– Helt underbart, verkligen stolt över tjejerna att vi vågar spela för att vinna, tycker HH spelade riktigt bra i början och vi har inte spelat bättre under säsongen än vad vi gjorde i de två första seten och visade att vi som lag hade bestämt oss för att det var vår kväll och att vi skulle bli väldigt tuffa att slå.
Vad är du mest nöjd med?
– Som jag sa tidigare att vi vågade spela för att vinna och att vi gör det i detta läge. Även fast HH pressar oss hårt, i framförallt de två första seten så står vi upp för vår sak och fortsätter att jobba hårt för varje poäng. Vi utnyttjade verkligen att HH hade all press på sig och vi spelade väldigt avslappnat och såg väldigt trygga ut i vårt spel.
Grattis till finalplatsen säger vi till Örebrotjejerna!
Nästa match i Idrottshuset
Final 2:5
Örebro – Engelholm
Onsdag 24/4 kl 19:00
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna