För tredje gången på fem försök så har Örebro Volley vunnit en semifinal och kvalificerat sig för SM-final. I den tredje semifinalen kämpade gästande Lunds VK bitvis förtjänstfullt, men Örebro Volley kunde i andra halvan av matchen dra nytta av sitt övertag och vinna med 3-1 i set.

Örebro Volley inledde matchen klart piggast och kunde snabbt skapa ett övertag. Efter några anfallspoäng och tre raka blockpoäng så tvingades Lunds Head Coach Owen Lamb till en tidig timeout. Örebro Volley var verkligen påslagna och kunde sedan från 7-1 ledning dra ifrån ytterligare till det stod 13-5. Ledningen var som störst vid 18-7 innan Lund började vinna egna poäng regelbundet. Örebro Volley fick gå i medvind hela setet och hade stabil servemottagning och tight block- och försvarsspel.

Andre set visar hur fort det kan vända i en SM-semifinal. Lunds VK sätter största möjlig press från servelinjen direkt från start och får enklare lägen i anfall, men framförallt tre serveäss tidigt i setet och en ledning med 6-3. Det blir ett svängigt set för Örebro Volley trycker tillbaka gästerna och leder med 10-8 efter ett block av Jonna Nilsson. Men Lund ger inte upp och nu har gästernas storstjärna Harriet Gillson fått igång anfallsspelet och gör tre anfallspoäng på kort tid och återigen har gästerna tagit tillbaka momentumet. Två block senare så är det Örebro Volley som ser ut att ha tagit greppet om setet vid 17-14. Bra servepress och några anfallsmissar av hemmalaget gör dock att Lund tar chansen att göra setet spännande. I setslutet kliver återigen Harriet Gillson fram och tar fyra anfallspoäng på kort tid och kan sätta in setbollen till 26-24 för Lund och det innebar 1-1 i set.

Tredje set börjar visserligen jämnt men allt setet led så tog Örebro Volley över. Hemmalagets anfallsspel börjar bli mer effektivt och med 15 anfallspoäng och bara två misstag i anfall där dessutom alla spelare bidrog i poäng kolumnen så fick Lunds VK det svårt att hänga med. 25-14 till Örebro Volley.

Trenden från tredje set håller i sig i fjärde set. Örebro Volleys servemottagning är stabil och anfallspoängen fortsätter att komma. Samtidigt har inte Lund riktigt orken att fortsätta att producera egna poäng och setet är visserligen helt jämnt vid 10-10 men sedan kan Örebro Volley dra ifrån och vinna med hela 25-14 och därmed säkra en plats i SM-final.

Lund stod bitvis upp riktigt bra även i den tredje semifinalen. De satsade hårt på att serva skarpt vilket gav resultat i inledningen av andra set. När matchen summeras så gör ändå Örebro Volley fler servepoäng och har marginellt bättre servemottagning än gästerna. Poängbäst var återigen Kira Thomsen som stod för 17 egna poäng och på 12 poäng slutade lagkaptenen Ludovica Forastieri som också fick pris som bästa spelare.

Nu väntar en vanlig träningsvecka innan den första SM-finalmatchen. Den spelas på lördag 13/4 klockan 16:30 och är den sk ”en-kronan-matchen” vilket betyder gratis entré. Det blir en drömfinal mot antagonisterna Engelholm som imponerande slog ut Hylte/Halmstad med 3-0 i matcher.

Vi vinner tre set klart. Andra set har vi chansen att vända efter en tuff start. Vi klarar att redan ut den press som Lund bitvis sätter på oss och det är nyttigt inför SM-finalen mot Engelholm, säger Head Coach Jonas Svantesson.