Det blev en klar 3-0 seger hemma i Idrottshuset för Örebro Volley i den ”rosa matchen” mot Göteborg VBK till publikens stora glädje. Innan match hyllades också Sofie Sjöberg efter 9 fanstatiska år i Örebro Volley och hon blev sedan vald till MVP för Göteborg i sin gamla roll som passare.

Kanske satt 2-3 förlusten i benen för det var ett trevande Örebro Volley som inledde första set. Bortalaget kunde genom bra försvarsspel hålla jämna steg med Örebro Volley genom i stort sett hela setet. Vid flera tillfällen tog dock Örebro Volley kommandot under kortare perioder men Göteborg kämpade sig gång på gång tillbaka och setet slutade 25-21 till hemmalaget. Poängbäst i första set var Paulina Lindberg som med sina 6 poäng (4 anfall, 1 block, 1 serve) var avgörande för att Örebro Volley skulle hålla undan.

Något lättade av segern i första set kunde Örebro Volley spela ut och få bättre fart på sitt anfallsspel. Hemmalaget vinner 16 anfallspoäng jämfört med Göteborgs 5 anfallspoäng. Diana Lindbom bidrar med 7 anfallspoäng och Paulina Lindberg med 5 anfallspoäng och det tillsammans med bättre centerspel gör att setet aldrig blir spännande och det slutar med 25-17. Om det var lite brist på spänning på poängtavlan så fanns det ändå många bolldueller som engagerade publiken.

Tredje set var inte helt olikt andra set. Paulina och Diana bombar in poäng i anfallet och Örebro Volley vinner med 25-17. Hemmalaget gör återigen 16 egna anfallspoäng och det mot ett vilt kämpande Göteborg som lyckades stoppa många Örebroanfall men hade det svårt att avgöra poäng mot ett tight block- och försvarsspel i Örebro Volley. Göteborg försökte satsa på tuffare servar vilket gav några servepoäng men Örebro Volley redde ut den stormen och matchslutet blev inte så spännande när också passaren Nathalie Hayward visade sina skills vid nätet och hon blev också vald till MVP i hemmalaget.

Sammanfattningsvis så spelade Örebro Volley bättre ju längre matchen gick. Efter en trevande start där framförallt anfallsspelet inte fungerade optimalt så kunde Örebro Volley slappna av och spela ut. Paulina Lindberg är återigen poängbäst med 17 poäng (15 A, 2 B, 1 S). Hon följdes tätt av Diana Lindbom med 16 poäng (14 A, 0 B, 1 S).

Örebro Volley – Göteborg VBK 3-0 (25-21, 25-17, 25-17)

– Jag tycker att vi jobba oss in i matchen allt eftersom. Vi blandar och ger fortfarande och får inte riktigt flyt i spelet och får initialt kämpa oss till varje poäng. Det är viktigt att vi jobbar oss bättre allt längre matchen går och därmed hålla Göteborg på avstånd säger Head Coach Jonas Svantesson.