Äntligen dags för elitserien igen och som vi har väntat! Över ett halv år har gått sedan vi senast spelade en officiell tävlingsmatch. Vi börjar elitserien 20-21 borta mot Sollentuna. Lagen mötte varandra förra veckan i en träningsturnering där Örebro vann. På den gamla goda tiden var Sollentuna damvolleybollens gigant och efter ett antal år i den undre halvan av tabellen har de lyckats bygga på ett lovande lag och nu har de äntligen kunnat etablera sig i top fyra igen. Matchen innefattar också en hel del prestige mellan lagens två coacher, Jonas Svantesson och Alberto Chaparro som känt varandra i många år sedan deras tid tillsammans i damlandslaget.

Vi tar ett snack med tränaren Jonas Svantesson om läget i laget och tankarna inför premiären. 

Träningsstart i början av augusti, turnering förra helgen och seriepremiär på lördag, är du nöjd med försäsongen?

Väldigt nöjd, vi har varit många på träningarna och kunnat göra allt det vi har planerat och tycker att vi ligger i en bra fas i utvecklingen. Vi kanske har spelat lite få matcher men jag tycker att vi har löst det bra på träningarna eftersom att vi har en bra och bred trupp så har vi så gott som alltid kunnat spela 6 vs 6 på träningarna, men såklart är det svårt att skapa den där extra matchnerven som alltid infinner sig under matcher.
Vad kommer vi att få se från Örebro Volley denna säsongen?
Jag hoppas att vi kan fortsätta spela ett bra grundspel som sätter hög press på motståndarna att alltid behöva göra handlingar på 100% för att vinna poängen, det ska vara jobbigt att möta oss för man ska inte få något gratis. Sen skulle jag också vilja ha ett mer varierat anfallsspel med fler som är inblandade och som sitter ihop bättre med ett litet högre tempo, men detta är en lång process och vi kommer att få jobba hårt för att sätta detta i match.
Vad säger du då om premiären mot Sollentuna?
Sollentuna spelade ett stabilt spel i helgens turnering och pressade alla lagen och snodde med sig ett set mot Hylte/Halmstad och mot oss. De spelar ett snabbt anfallsspel när situationerna uppstår för det, sen som sin vana troget så ör de svåra att ta poäng emot så det gäller för oss att ha tålamod för bollen kommer att komma tillbaka. Vi får ha ett extra öga på samarbetet mellan passaren Fanny Andersson och deras vänsterspiker Christina Admopolou, vi får inte ge Christina för stort utrymme.
Det brukar alltid bli tuffa matcher i Satelliten och de kommer att pressa oss till vårt yttersta framförallt i deras serve så det gäller att vi har tålamod i vår mottagning och jobbar hårt för att de inte ska få för många och för långa serveserier.  Men den största nyckeln till att gå segrande från premiären är att vi har fullt fokus på vårt eget spel och vågar släppa handbromsen och ge oss själva chansen till att göra en bra prestation.
Hela truppen är tillgänglig för match.
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben