Det är inte ofta vi kunnat skriva den rubriken. Men efter 17 år som ordförande lämnade Olle Anfelt över ordförandeklubban till Annsofie Erlingmark på föreningens årsmöte på måndagskvällen.

Olle, hur känns det, att efter så många år lämna ordförandeposten?

Faktiskt väldigt bra och helt rätt tajming. Föreningen är inne i ett intressant framtidsskede där blicken är riktad ett par år framåt i tiden. Så dags att några andra tar över och börjar styra mot framtiden.

Du blir dock kvar i styrelsen

Jo absolut. Hoppas att kunna ägna mig mer åt den sportsliga sidan tillsammans med vårt ledargäng i elittruppen. Det är trots allt där jag har mitt hjärta och några år till ska jag väl kunna bidra. Jag vill gärna att vi får ett bra generationsskifte i föreningen och bara att inse att åren går och framtiden för föreningen bör ledas av yngre krafter. Jag är jätteglad att Annsofie vill ta över efter att ha varit styrelseledamot under ett par år. Hon har både volleybollbakgrund och en stark förankring i Örebro. En perfekt ordförande för Örebro Volley.

Annsofie, ny ordförande i Örebro Volley, hur känns det?

Spännande såklart, härligt gäng hårt satsande tjejer som det händer grejer kring. Sport på uppgång och efter en tuff säsong känns det som att volleybollen äntligen kan få plats som en av Örebros bästa elit-sporter.

För de som inte känner dig lika väl. Vem är Annsofie och vad är din koppling till klubben?

Jag spelade volleyboll som ung i KFUM Örebro Volley, älskar sporten. Har suttit i ÖVs styrelse 4 år – liten organisation med stort engagemang och en spännande framtid.

Jobbar till vardags på fastighetsbolaget Västerporten. Fritiden fylls av padel, familj, vänner och såklart volleybollen!

Som ny ordförande vad ser du som det viktigaste uppdraget?

Att tillsammans med styrelsen fortsätta utveckla elitdamernas plats på Örebro-kartan!

Bild: Joakim Hjortsberg, teamjoe.se

/ Klubben