Örebro vinner sin sjunde match för säsongen efter 3-0 mot Gislaved, 25-22, 25-14, 25-23.

 

Trots 3-0 så gav Gislaved hemmalaget en del utmaningar och visade att man stundtals att man är ett lag att räkna med ju längre säsongen går.

Lagen följdes åt under större delen av första set där Örebro genom bra servepress lyckas dra i från och vinna setet 25-22.

Örebros fina servepress höll i sig även i början av andra set och genom Josephine Tegenfalk gick man upp i en 7-0 ledning. Gislaved kom tillslut in i setet och lyckades jobba sig in i matchen mer och mer, lite tack vare hemmalagets egna misstag. Efter en välbehövlig time out så hittade Örebro tillbaka till sitt momentum från början av setet, tog kommandot och den här gången släpptes inte Gislaved in igen och setet vanns med 25-14.

Nu kommer en av Örebros största utmaningar – pausen mellan andra och tredje set. Ett moment som laget måste förbättra under säsongen.

Örebro kommer in kalla i tredje set och bjuder på många misstag medan Gislaved visade att man inte reste till Örebro för att lägga sig efter 2-0. Tredje set är likt första set men den här gången har Gislaved kommandot och går upp i en sexpoängs ledning. Efter en välbehövlig time out så börjar laget jobba sig ikapp Gislaved. Örebro visar vinnarvilja och vägrar tappa mer poäng och efter att ha jobbat ikapp och gått om Gislaved så slår Kristen Besselsen in matchbollen. Tredje set slutar 25-23.

Matchen visade två sidor från båda lagen. Det såg stundtals riktigt bra ut med bra servepress och bra anfall. Det var också raka motsatsen med dålig servemottagning och många anfallsmissar. För Örebros del gäller det att hålla fokus genom hela matchen och inte koppla av allt för mycket när spelet flyter på. Coach Brendan var nöjd med vinsten och att laget visade att man kan komma tillbaka från underläget i tredje set men tycker samtidigt att laget inte borde sätta sig i den situationen.

 

Örebro har en tuff spelvecka framför sig. I helgen, söndag 19/11, så kommer nästa stora utmaning för Örebro. Då åker laget ner till Hylte/Halmstad och innan dess har Örebro en hel del att jobba på, framförallt i anfallet om man vill kunna ta sig an elitseriens bästa block.

Nästa hemmamatch är torsdagen 23/11 kl 19:00. Då är det äntligen dags för årets första match mot Lindesberg. Derbyn mot Linde brukar alltid bjuda på spänning och underhållning. Linde har också gått bra i början av säsongen och ligger på en fjärde plats med 2 poäng efter samtliga top 3 lag, Engelholm, Hylte/Halmstad och Örebro. Det kan alltså bli en del tabelländringar i den kommande veckan.

 

/klubben

Foto: Daniel Lubner