Efter en mycket stabil insats så var Örebro Volleys 9:e raka 3-0 seger i elitserien aldrig hotat i Göteborg. Laget säkrade därmed minst en andraplats och en ren seriefinal i Idrottshuset kommande helg mot Hylte/Halmstad.

Göteborg, som var förra årets positiva överraskning i elitserien har visserligen haft ett tuffare år i år, men på sin hemmaplan har de gjort flera starka insatser. Men trots en resa i benen och en ovanligt tidig matchstart så var det Örebro Volley som startade matchen bäst. Direkt från första boll så spelade Örebro Volley fokuserat och visade att hemmalaget skulle få jobba för varje poäng denna dag.

Första set var det mest välspelade och båda lagen visade bra försvarsspel, vilket gav många långa bolldueller. Till Örebro Volleys glädje så vann laget de flesta av dessa dueller då anfallsspelet var mer potent än hemmalagets. Örebro Volley gör 16 anfallspoäng och drar ifrån i poängprotokollet under hela setet och när anfallspoängen producerades och misstagen var få så kunde inte Göteborg matcha Örebro Volley. Anfallspoängen var också spridda genom hela laget vilket gjorde det extra svårt för Göteborg att få stopp på Örebro Volley och setet slutade med 25-15.

Andra set startade som en dröm för Örebro Volley och en mardröm för Göteborg. När man summerar setet så håller Örebro Volley Göteborg nere på 2 (!) anfallspoäng under hela andra set. Bra press och bra taktiska servar gör att Örebro Volley kan fullt ut stänga Göteborgs anfallsspel. Örebro Volley gör 0 anfallsmiss i andra set och tillsammans med effektivt block och försvar så slutar setet 25-5 och årets största setseger för Örebro Volley.

Efter den långa pausen mellan andra och tredje set så kommer hemmalaget ut bättre. Laget leds av Siri Engström som med 7 anfallspoäng i tredje set är den som håller Göteborgs nivå tillräckligt hög för att bitvis hålla jämna steg med Örebro Volley. Andra halvan av setet så springer ändå Örebro Volley ifrån och vinner med klara 25-15. I detta setet är det framförallt från servelinjen som Örebro Volley sticker ut och Paulina Lindbergs 4 serveäss och långa serveserier satte ständigt press på Göteborg.

Just Paulina Lindberg blir vald till matchens MVP. Hon var lagets bästa poängplockare med 17 poäng (9 anfall, 4 block, 4 serve). Sammanfattningsvis ska sägas att det var en riktigt stabil laginsats med bara 2 anfallsmiss totalt på tre set och ett effektivt block- och försvarsspel genom hela matchen. Plus också till Diana Lindbom som för första gången på många år var tillbaka på centerpositionen när Jonna Nilsson vilade en öm fot. Diana servade mycket bra och hade tre block.

I och med segern så säkrade Örebro Volley andraplatsen i elitserien, men också att få spela om seriesegern kommande helg. Söndag 15:00 så kommer Hylte/Halmstad till Örebro för en ren seriefinal i elitseriens sista omgång. Spännande? Det är bara förnamnet.

– En väldigt bra prestation av oss. En av de bästa bortamatcher denna säsong där vi hade väldigt bra fokus och anspänning. Glädjande att vi kan prestare bra på bortaplan i en viktig match och nu får vi ladda en vecka inför seriefinalen mot Hylte/Halmstad kommande helg, säger Head Coach Jonas Svantesson.