I mars månad spelade Örebro Volley mot Sollentuna i SM-kvartsfinal. Då var den 187 cm långa spikern Kerstin Wolf-Watz Sollentunas bästa spelare. Nu har den 19-åriga spikern signat för mästarklubben och styr flyttlasset mot Örebro.

Örebro Volley har nu gjort klar med sin sjätte spelare inför 2024/25 och det är talangen Kerstin Wolf-Watz som de senaste tre säsongerna spelat i elitserien med Sollentuna VK.

Hon fick något av ett genombrott den gångna säsongen där hon tog plats i Sollentunas startuppställning på högerkanten. I grundserien stod hon för 81 poäng men i slutspelet var hon lagets bästa poängplockare med 24 poäng på tre matcher mot Örebro Volley. Kerstin hade dessutom 7 block samt 5 servepoäng på 8 spelade set i slutspelet vilket är imponerande.

Kerstin Wolf-Watz volleyboll karriär startade inte i en hall i unga år. Hon mötte volleyboll på en norrländsk strand i Härnösand på ett sommarlov och började sedan spela i Spårvägen i Stockholm innan Sollentuna rekryterade henne. Hennes styrkor finns vid nätspelet med stort block och ett vasst anfall.

– Det känns superbra att nu ta steget att börja spela med toppklubben Örebro Volley. Det är ett mycket starkt lag som jag ser fram emot att lära känna och bli en del av. Jag är väldigt taggad på att kliva in i hallen, säger Kerstin Wolf-Watz.

Kerstin är Örebro Volleys sjätte spelare och tredje nyförvärvet i det nya lagbygget. Hon är den tredje spikern (Maja Hedén och nyförvärvet Iryna Bielova) som skrivit på och nu börjar lagbygget ta form på allvar för regerande mästarna.

– Jag är jätteglad att Kerstin valt Örebro Volley. Hon är tidigt i sin volleyboll karriär och kommer att kunna utvecklas mycket de kommande åren. Hennes styrkor finns i hennes storlek och fysik men också i hennes vilja att bli en bättre volleybollspelare, säger Head Coach Jonas Håård.

/Klubben