För andra året i rad är Örebro Volley i final i Grand Prix. Det blev 3-0 mot ärkerivalerna Engelholm och nu väntar Hylte/Halmstad i finalen på söndag. Örebro Volley fick en riktigt bra start och vann det första setet klart och kunde sedan följa upp med 25-23 i andra och tredje set.

Örebro Volley fick en bra start i första set och kunde ta en tidig ledning. EVS svarade dock upp inledningsvis men det märktes att båda lagen hade lite GP-nerver då det är en avgörande match och både spelar på bortaplan. I mitten av setet kan Örebro Volley hålla nerverna i styr och med färre misstag och bra servepress kan Örebro Volley spela hem första set utan spänning med 25-19.

I andra set är det Engelholm som höjer sin nivå och deras blockspel skapar problem för Örebro Volley som dra på sig många förlorade bollar i första halvan av setet. Vid underläge 10-16 ser det inte ljust ut för Örebro Volley. Men lagkaptenen Ludovica ”Lufo” Forastieri och passaren Sofia Andersson kommer in och då lyfter Örebro Volleys spel och efter en bra period så är Örebro Volley ikapp Engelholm. Framförallt är Örebro Volley riktigt bra i de långa bollduellerna och när lagkaptenen Lufo bombar in en backspike så är comebacken och setsegern ett faktum vid 25-23.

Tredje set blir det set som blir jämnast och lagen turas om att ha en ledning. Spelet är ryckigt och bitvis får Örebro Volley hjälp av att Engelholm gör flera misstag från servelinjen. Örebro Volley har bra servemottagning och spelar dessutom bra försvar mot Engelholms bästa anfallare och vilket gör att Örebro Volley kan dra ifrån i setslutet. 24-20 ledning blir dock 24-23 och först efter Jonas Svantessons andra timeout kan Örebro Volley och poängbäste Kira Thomsen sätta spiken i kistan när hon smashade in matchbollen till 25-23.

Högerspikern Paulina Lindberg blev vald till MVP i Örebro Volley efter egna 10 poäng och totalt 17 servar som vållade stora problem för EVS. Poäng- och anfallsbäst var Kira Thomsen med 13 kills och totalt 14 poäng. Plus också till liberon Catarina Cooper som var ryggraden i försvar och servemottagning.

Imorgon väntar Hylte/Halmstad i finalen som spelas 16:30 i Fyrishov i Uppsala.

– En riktigt skön seger. Vi fick aldrig riktigt flyt och vi fick kämpa matchen igenom men vi är bäst när det gäller och setet ska avgöras. Upphämtningen i andra set var ett nyckelmoment och för att vända ett så stort underläge mot ett så kompetent lag som Engelholm så krävs mental styrka och det visade vi idag, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben