Årets första match slutade med en stabil 3-0 seger mot Gislaved. Alla seten var inledningsvis jämna men Örebro Volley kunde i mitten av varje set få stopp på Gislaveds anfall och vinna ohotat och årets första seger var aldrig hotad.

Gästande Gislaved har några av elitseriens vassaste anfallare och första matchen efter juluppehållet är alltid en värdemätare. Matchen startade med två anfallsglada lag och publiken förstod att detta kunde bli en underhållande eftermiddag i Idrottshuset. Men efter en jämn start så var det hemmalaget som lyfte sitt spel till en högra nivå. Bra servepress och ett aggressivare anfallsspel gjorde att hemmalaget dominerade andra halvan av första set. Centern Hedda Broberg stod för 4 servepoäng och många fina taktpinnen i både fram- som baklinjen. Anfallspoängen var spridda över hela laget och setet slutade 25-16.

Örebro Volley tog med sig sitt stabila avslut i första set och kunde kanske tidigt dra ifrån med några poäng. Passaren Sofia Andersson fick tidigt bra drag i anfallsspelet och Örebro Volley gör 14 anfallspoäng mot Gislaveds 7 i andra set vilket visar på övertaget. 8-4, blev till 16-10 och sedan 21-13 så setet blev aldrig spännande. Högerspikern Paulina Lindberg stod för 6 anfallspoäng och lagkaptenen Ludovica Forastieri bombade in 4 anfallspoäng. 25-15 slutade andra set och Örebro Volley var bättre än Gislaved i alla moment.

Efter den längre pausen så kom Gislaved ut hårt. Det var aggressivare vid nätet och fick bra utdelningen i blockspelet men hemmalaget kunde ändå hålla en liten ledning som sedan kunde förvaltas precis som tidigare set med ett övertag i mitten av setet. Lite slarv från servelinjen från hemmalaget men annars bra kontroll på egna misstagen setet skrevs till sist till 25-17.

Örebro Volley fick sannerligen stopp på Gislaveds potenta anfall. Gislaved åker hem från Idrottshuset med blott 18 anfallspoäng vilket visar på att hemmalaget spelade tight i block- och försvar genom hela matchen. Örebro Volleys anfallsspel styrdes för dagen av Sofia Andersson som också fick pris som MVP i hemmalaget. Poängbäst var lagkaptenen Ludovica Forastieri med 14 poäng. Uppsidan var också centrarnas poängproduktion där Jonna Nilsson stod för 11 poäng och Hedda Broberg slutade på 9 poäng.

Nu väntar en veckas träning och till matchen mot Linköping kommande helg så har det amerikanska nyförvärvet Kira Thomsen anslutet till laget.

Vi gjorde en stabil insats i block- och försvar. Både taktiskt och tekniskt och det kommer att vara en viktig del i vårat spel framåt. Anfallsspelet var lite svajigt med lite för många misstag på totalen så detta blir veckans fokus inför matchen mot Linköping kommande helg, säger Head Coach Jonas Svantesson.