Det var ett spelsuget och hungrigt Örebro Volley som vann med klara 3-0 i den första semifinalen mot Lunds VK. Hemmalaget kunde genom hela matchen hålla Lunds anfallsspel i schack och samtidigt hålla ett effektivt eget anfallsspel.

Efter några inledande egna misstag så tog Örebro Volley taktpinnen i första set och 4-4 blev till 7-4 ledning. Men Lund kunde hålla jämna steg med Örebro Volley trots att Örebro Volley producerade många egna anfallspoäng och det var först när passaren Natalie Hayward kom till servelinjen 14-11 som Örebro Volley kunde dra ifrån och som de gjorde det. Natalie servade ända till 25-11 och det mest imponerande under sviten var att Örebro Volley stod för nio av de tio poäng på egna handlingar. Hetast av alla var Natalies amerikanska kollega Kira Thomsen som stod för 12 egna poäng i första set och hade 10 anfallskills på 13 pass.

Det andra setet blev aldrig spännande för Örebro Volley tog kommandot direkt från start och spelar snabbt till sig en 7-1 ledning. Lunds VK har stora problem att vinna anfall och när setet summeras så har Lund bara 3 egna anfallspoäng och saknaden av den skadade poängmaskinen Cassady Kitchen var total i andra set. I Örebro Volley blev nu högerspikern Paulina Lindberg het och gjorde själv 9 egna poäng varar sex kom från hennes högerslägga som ständigt vållade problem för Lunds block och försvar. 25-10 stod det på poängtavlan efter andra set.

I tredje set så började Lund få ordning på sitt anfallsspel och kunde hålla jämna steg med hemmalaget till 9-9. Men tre raka anfallspoäng av Kira Thomsen tände gnistan för ett ryck från Örebro Volley som snabbt tog sig en stor ledning vid 21-11. Gästernas Alexandra Borisova tar fem anfallspoäng och sedan gör de ett sista ryck i slutet av setet som dock aldrig är tillräckligt för att skapa spänning. 25-17 och klara 3-0 i den första semifinalen.

Utan sin storstjärna Cassady Kitchen så lyckades Lunds VK bara ta 17 anfallspoäng i den första semifinalen. Att jämföra med Örebro Volleys 43 där Kira Thomsen stod för 15, Paulina Lindberg 12 och Ludovica Forastieri 10 anfallspoäng. Just anfallspoäng är ovärderliga i ett SM-slutspel. Matchen MVP valdes till Paulina ”Pau” Lindberg och hon var effektiv i anfall, block och serve och landade på totalt 17 poäng. Semifinal 2 spelas i Lund på torsdag.

– Vi var riktigt heta i första set och vi tog vara på nästan varje chans. Matchen mattades något allt eftersom men vi kunde ändå hålla uppe vår nivå även om spänningen uteblev. På torsdag kommer till bli mycket tuffare när vi möter hemmastarka Lund på deras hemmaplan, säger Head Coach Jonas Svantesson.