Örebro vann även den tredje kvartsfinalen med klara 3-0 (25-12, 25-22, 25-17) mot Gislaved och tappade därmed inte ett enda set på tre matcher.

Det var ett bestämt Örebro som direkt tog kommandot i den tredje SM kvartsfinalen. Bestämda på att inte behöva åka ner till Gislaved i påskveckan för en fortsättning kvartsfinalserien. Klara 25-12 i första set satte tonen. Gislaved spelade upp sig i andra samtidigt som Örebro gjorde en hel del egna misstag. En intressant detalj, 57% av Gislaveds poäng den hör matchen produceras av Örebros misstag. I andra får Örebro så småningom ordning på spelet och vinner med 25-22. Bra servande och aningen uppgivet i Gislaved gör det enkelt för Örebro att ta hem tredje set, 25-17.

Tre gånger 3-0 imponerar då Gislaved är ett kompetent lag men kanske inte helt komplett på alla positioner. Örebro har fått den matchning man sökte i kvartsfinalvalet. Kanske har det gått lite enklare än man trodde men så har också Örebros anfallsspel fungerat riktigt bra och Gislaved inte riktigt hittat motvapen. Örebro har dock en tendens att göra lite väl många egna misstag, något som kan straffa sig mot bättre lag. Örebros bredd i truppen säkrar att det finns alternativ och är en trygghet när nu laget tar nästa steg.

SM semifinalerna startar under påskhelgen med bortamatch för Örebros del. Troligen mot Engelholm, de senaste årens svenska mästarinnor. Det avgörs troligen under söndagen. Det kommer bli en stentuff motståndare och riktigt spännande. Engelholm har en förmåga att vara bäst när det gäller. För Örebro blir det nu en dryg vecka att träna och fundera ut hur man ska rubba sin motståndare i semifinalserien.

Nästa hemmamatch

SM semifinal 2

Onsdag 4 april 19:00

Örebro Volley – Engelholm/Svedala

Idrottshuset

Nästan 100 företag från Örebros näringsliv bjuder örebroarna på denna match!

Bild: Daniel Lubner

/Klubben