Det fanns mycket som talade för en jämn match med långa bolldueller inför hemmamötet med tabellfemman Linköpings VC. Men det slutade med en av de mer övertygande segrarna där Örebro Volley var bättre i spelets alla moment.

I nån mening så var första setet det jämnaste för då var det många långa bolldueller och publikfriande spel. Setet var dock det mest ojämna sett till setsiffrorna 25-15 och de berodde på att Örebro Volley var det lag som vann de flesta av de långa duellerna och kunde hålla sina egna misstag på betydligt lägre nivå än gästerna. Paulina Lindberg smashar in 6 anfallspoäng av Örebro Volleys 15 i första set. Att jämföra med att Linköping klarade att ta 8 anfallspoäng på hela setet och då har Linköpings ett potent lag med flera duktiga anfallare normalt sett. Ett annat viktigt övertag skapades tidigt och det vållade stora problem genom hela matchen och det var effektivt servande av Örebro Volley. Inte extremt många serveäss totalt men väl 5 servepoäng i första set (2 av Fio, 2 av Nat och 1 Eve) och framförallt skapade serven många svåra lägen för Linköpings passare.

Andre set var ett mycket märkligt set. Första tredjedelen var det total dominans av hemmalaget och framförallt det offensiva spelet. Ledning med sju poäng i mitten av setet 15-8 och ingen fara på taket. Men då fastnar Örebro Volley i en uppställning där Linköpings alltid duktiga servare Lovisa Sundqvist sätter rejäl press på hemmalaget. Det gör att Linköping tar en två poängledning strax efter och setet är helt ovisst för ett ögonblick. Detta fungerade dock som en väckarklocka och ledda av Fiorella ”Fio” Murillo kan Örebro Volley återta initiativet och vinna med 25-18. Fio tar personbästa och lagbästa för säsongen 10 anfallspoäng i andra set och dominerar nätet. Hela laget tar faktiskt 19 anfallspoäng i andra set. Att jämföra med att Linköping bara mäktade med 6 egna anfallspoäng i set 2.

I tredje set så fortsätter Örebro Volley att behålla övertaget. Bra servepress med 4 serveäss (två servemiss) och en konstant press på servemottagarna i Linköping gör att Örebro Volley kan förhållande enkelt spela med tredje set med 25-17. Passaren Sofie Andersson servade 9 servar och 2 serveäss och styrde spelet väl genom hela setet. Örebro Volley gör 15 anfallspoäng som i detta set sprids jämnt över hela laget medan Linköping bara har en spelare som tog mer än 1 anfallspoäng i tredje set och totalt tog de bara 6 anfallspoäng i tredje set.

Örebro Volley fick återigen klara sig utan en nyckelspelare då Diana Lindbom var sjuk. Därmed fick Maja Hedén starta för andra matchen i rad och var mycket stabil i servemottaganing och effektiv i anfallet. Matchens MVP var Fiorella ”Fio” Murillo som hade en riktigt bra dag på jobbet efter att ha legat sjuk och missat förra helgens match. 15 anfallspoäng (17 totalt) och imponerande 10 i andra set är säsongsbästa av Fio. Hon var dock inte poängbäst i Örebro Volley för högerspikern Paulina Lindberg gjorde 19 poäng varav 15 i anfall och 4 från servelinjen.

Redan nästa helg väntar första halvan av seriens sista match och då blir det toppmöte i Ängelholm mot ärkerivalen Engelholm. Örebro Volley och Engelholm är redan kvalificerade för Grand Prix men det brukar alltid knistra extra mycket när lagen möts och Engelholm är regerande mästarrinnor och favoriter hos många för att kunna försvara guldet till våren.

– Vi gjorde livet riktigt svårt för Linköping idag. De kändes inte beredda på våran servepress och det präglade hela matchbilden för vi fick betydligt bättre lägen genom hela matchen. Vi tar med oss vår serve och vårt anfallsspel som var uppe på bra nivåer. Vi kommer att behöva fortsätta att utveckla anfallsspelet för att kunna utmana de bästa lagen om vi ska ge oss en chans att vinna säger Head Coach Jonas Svantesson.