Sportlovsmatch i Idrottshuset är mot RIG Falköping. Volleybollgymnasiet har visat att de håller en hög kvalitet i årets elitserie och kommer till Idrottshuset fulla med ungdomlig energi. Örebro Volley jagar sin 9:e raka hemmaseger för säsongen för att hålla sin segerrad intakt.

RIG Falköping har haft flera riktigt höga toppar under säsongen. En var inte när RIG och Örebro Volley möttes nere i Falköping i höstas för då gjorde ett fokuserat Örebro Volley livet surt för RIG med en dominant 3-0 seger.

Årets upplaga av RIG har något som alla framgångsrika lag behöver i damvolleyboll och det är spelare som kan producera egna poäng. Emelia Saxne ligger fyra i poängligan och har ett snitt just nu på imponerande 4,63 p/set. Hon har också en effektiv hoppserve som brukar skapa problem för motståndarna.

Extra kul för Örebropubliken blir att se RIG´s Örebrotjej Emelia Arvidsson. Hon är lagets viktigaste center där hon är effektiv i både anfall som blockspelet. Emelia är dotter till Samantha Sylva-Arvidsson som har sex SM-guld med Örebro Volley under storhetstiden.

Örebro Volley är fortfarande obesegrade under 2024 och har en hemmasvit med åtta 3-0 matcher under säsongen. Det är fyra matchen kvar innan SMs-lutspelet och det är tre viktiga poäng på spel i jakten på topplacering i elitserien.

I hemmalaget togs sig centern Hedda Broberg i förra matchen över 100 poängsstrecket och har nu 101 poäng som också är poängbästa. När samma gräns är passaren Nathalie Hayward som kan bli första Örebro passaren i modern tid att nå den för passare magiska 100 poängs nivån. Nathalie är just ni på 92 poäng. Håll också koll på centern Jonna Nilsson som är elitseriens effektivaste anfallare med sina 54% vunna anfall.

– Matcher mot RIG Falköping är alltid något extra. Vi ha en stark vilja att vara vårt absolut bästa för att visa professionalitet och respekt. Vi kommer precis som i mötet i höstas att behöva spela på en hög nivå för att kunna få stopp på ett anfallsglatt RIG, säger Head Coach Jonas Svantesson.

Lördag 17/12 15:00 i Idrottshuset
Örebro Volley – RIG Falköping

/Klubben