2024 har börjat på bästa sätt för Örebro Volley. Nu väntar en tuff bortamatch mot Sollentuna på lördag. Lagen har mötts många gånger de senaste åren och två bollsäkra lag borgar för en match med många långa bolldueller.

Örebro Volley har idel segrar under 2024 med finalvinsten i Grand Prix som tidig höjdpunkt. Lördagens motståndare missade i år Grand Prix men har haft många framträdanden där tidigare och var länge med i kampen om att kvalificera sig. Sollentuna VK är ett mycket starkt lag på hemmaplan och har bara förlorat mot Engelholm och Hylte/Halmstad i sin hemmahall denna säsong.

Lagen möttes i säsongsinledningen den 8:e oktober och då vann Örebro Volley med klara 3-0. Då vann Örebro Volley anfallsmatchen stort med 42-16 i antalet anfallspoäng. Örebro Volleys block- och försvarsspel blir än viktigare på bortaplan för att kunna kapitalisera på sitt övertag i anfallsspelet.

Sollentunas är det lag som har absolut jämnaste fördelningen av individuella poäng hittills i elitserien. Deras spikertrio med kanadensiskan Anna Pattisson (2,8 p/set), Lindesbergs bördige Ida Larsson (2,8 p/set) och hemmastjärnan Ulrika Blomgren (2,7 p/set) har nästan samma produktion. Årets lags absoluta styrka är bredden och kollektivet.

Örebro Volley har under 2024 radat upp segrar. Med nya amerikanskan Kira Thomsen inträde har laget förstärkt sin offensiva kraft men också spelet i baklinjen. I matchen mot IKSU den gånga helgen så visade också centrarna Hedda Broberg och Jonna Nilsson att båda är i bra poängform och ett bra centerspel är en viktig faktor när man spelar mot ett försvarsstarkt lag som Sollentuna.

– Vi har haft många tuffa matchen på bortaplan mot Sollentuna de senaste åren och matchen på lördag kommer inte att skilja sig. Vi kommer att behöva en bra aggressivitet men ändå inte stressa vårat spel för att kunna sätta långvarig press på Sollentuna, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben