Efter en veckas väntan är det så äntligen dags för semifinalserien mot svenska mästarna de senaste åren, Engelholm VS.

Örebro tar minibussarna ner till Ängelholm under söndagen för att få en så bra uppladdning som möjligt inför måndagens match. Det har förstås inte blivit någon direkt påskledighet utan laget har tränat på under veckan. Sista finslipningen gjordes mitt på påskdagen innan avresan söderut. Det är med både förväntan och spänning som laget nu ger sig in i säsongens viktigaste vecka. Semifinalserien avgörs i bäst av fem matcher och Engelholm har fördelen genom sin andraplats i serien, mot Örebros tredjeplats, att få börja hemma.

Engelholm har varit en tuff motståndare för Örebro de senaste säsongerna där EVS inte minst på hemmaplan i Ängelholm är riktigt svårslagna. För två år sedan möttes lagen i finalserien där EVS vann med klara 3-0 i matcher. Ifjol möttes inte lagen i slutspelet men åter stod Engelholm med SM-guldet där Örebro tog brons. Nu möts lagen i en semifinalserie som förväntas bli spännande och förhoppningsvis jämn och välspelad.

I Engelholm hittar vi årets spelare i högerkantspelaren och 186 cm långa Kaleigh Nelson. Kaleigh gjorde framförallt en riktigt imponerande första halva av säsongen. Lite skadekänning har gjort henne mer ”mänsklig” under våren men Örebro är helt inställda på att hon är tillbaka på topp inför semifinalerna. Engelholm har tre starka importer och utöver Kaleigh har framförallt Tess Roundtree klivit fram i avgörande lägen. EVS har en riktigt stark förstauppställning där Örebrobekantingen Veri Rizoll, utsedd till årets libero av spelarna i elitserien, styr över defensiven på ett övertygande sätt.

Örebro gjorde en övertygande insats i kvartsfinalerna mot Gislaved (3-0 i matcher) och har lite mer att laborera med i sin laguppställning än EVS har. I en eventuell lång semifinalserie kan det tippa över till Örebros fördel. Samtidigt är volleyboll ett väldigt snabbt spel där kommunikationen på plan mellan spelarna är en avgörande faktor. Inte sällan ser man coacherna vilja spela med samma uppställning i match efter match när det drar sig mot de riktigt viktiga matcherna. Just pga av samspelheten och att varje spelare vet precis vad lagkompisen bredvid gör när det går så fort som det gör, där besluten måste ske blixtsnabbt och utan betänketid. Engelholm har spelat med samma uppställning, mer eller mindre, under säsongen. Örebro har laborerat betydligt mer. Vilken betydelse kommer det att ha nu när det drar ihop sig?

Följ med denna spännande semifinalserie från början. Allt tyder på att detta kommer bli riktigt bra volleyboll mellan två lag som definitivt har ambitionen att spela final.

Hemmamatch redan på onsdag kl 19:00 i Idrottshuset. Då bjuder vi tillsammans med en rad företag i Örebrotrakten på entrén.  Ta med familjen, släkten och kompisarna och kom ner.

Nästa hemmamatch

SM semifinal 2

ONSDAGEN 4 APRIL 19:00

Örebro Volley – Engelholm VS

Idrottshuset

FRI ENTRÉ

/klubbem

Bild: Anders Olofsson, Örebroguiden