Efter idel segrar under 2024 så har Örebro Volley möjlighet att säkra hemmaplansfördel i semifinal om man besegrar tabellåttan Göteborgs VBK på lördag.

Göteborgs VBK var förra årets stora positiva överraskning i elitserien och laget kvalade in till Grand Prix där man pressade Örebro Volley till en fem-setare. Årets säsongen har varit mer av en bergodalbana och där laget har blandat och gett och ligger just nu på sista slutspelsplats.

När lagen möttes i höstas vann Örebro Volley komfortabelt och matchen inleddes med en hyllning av liberon och trotjänaren i Örebro Volley Sofie Sjöberg. Just Sofie Sjöberg bildar ryggraden i laget med sin servemottagning och försvarsspel, men Sofie har också fått spelat på andra positioner under säsongen.

Den stora utmaningen för Göteborg har varit kontinuiteten. De är nog det lag som haft flest startuppställningar av alla lag. Framåt så har förra årets storstjärna amerikanskan Hanah Blume inte producerat i samma omfattning denna säsong som föregående men gör ändå 3,82 p/set. Näst bäst är högerspikern Thea Larsson med 3,46 p/set.

Örebro Volley har en positiv trend och åker till Göteborg med åtta raka 3-0 segrar i elitserien. Amerikanskan Kira Thomsen leder laget offensivt och ligger fyra i statistiken för poäng per set med 4,53 p/set. Örebro Volley har dok poängproduktion från alla positioner och båda sina centerspelare Jonna Nilsson och Hedda Broberg har passerat 100 poäng strecket för poängproduktion. De ligger också i toppen av effektivitet samt i såväl statistiken för block och serve.

– Slutspelet närmar sig så vi har mycket att spela för på lördag mot Göteborg. Framförallt att utveckla och stärka vårt grundspel inför SM-slutspelet men också för att säkra en andraplats i elitserien som ger oss fler hemmamatcher, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben