Pandemin slår som alla vet hårt mot människor och verksamheter. Örebro Volley är en förening som verkligen känner påverkan.

Våren 2020 satte vi oss ner och planerade säsongen 2020-2021. Pandemin var över oss och visst förstod vi att vi på olika sätt skulle behöva justera i vår verksamhet under en tid. Vi gjorde också en rad besparande åtgärder, som minimal bemanning av kansliet och minskade kostnader för spelartruppen. Bedömningen var att med de åtgärderna ska vi klara säsongen förutsatt att planerade intäktsaktiviteter genomförs. Pandemin såg ut att vara kvar men på en kontrollerbar nivå. Signaler gavs om att viss publik kan tillåtas och andra evenemang så sakteliga börja arrangeras igen.

Tyvärr blev inte utvecklingen alls som vi och säkert alla önskat. I princip har all intäktsskapande verksamhet varit inställd eller uppskjuten sedan mars 2020. Det är nu snart ett år sedan.

Våra fantastiska partners står för ca 60 % av vår budget. De övriga 40% drar vi in via publik, arrangemang, försäljning, turneringar och andra traditionella sätt. Det är dessa 40% som i princip helt och hållet saknas på intäktssidan. Vi varken får eller kan genomföra dessa aktiviteter pga restriktioner och rekommendationer. Något vi givetvis både förstår och följer.

Staten har gett idrotten viss kompensation. Det prickar olika väl. För just oss inom volleybollen prickar det ganska dåligt. Det är små pengar till de mindre arenaidrotterna och väldigt stora pengar till de stora publikdragande idrotterna.

De senaste veckorna har det väl blivit mer och mer uppenbart att vi kommer få leva med pandemin och dess konsekvenser på verksamheten under i vart fall hela kvarvarande säsong.  Våra intäktsmöjligheter är därmed ytterst begränsade.

Vi har därför känt oss tvingade att vända oss till kommunen och ansöka om ytterligare kompensationsstöd för förlorade intäktsmöjligheter under säsongen.

Det har förekommit formuleringar som vi vill korrigera. Föreningen har klarat av löner och ersättningar så här långt. Det är ingen akut risk att vi inte ska slutföra säsongen. Men om vi inte tar till alla tänkbara åtgärder nu kommer vi stå inför enorm utmaning inom bara någon månad.

Under de senaste dagarna har vi fått ett helt fantastiskt stöd från vänner, supportrar och partners. Vi har inga andra planer än att med genuin idrottslig anda kämpa oss igenom denna utmaning.

Vill du stödja oss i denna kamp så får du gärna använda vår swish nr 123-4452082

Nästa match

Lund – Örebro

Lördag 30/1 kl 15:00, Idrottshallen i Lund

Se matchen liva via volleytv.se

/Klubben