Med hjälp av vår huvudpartner ByggTema kan vi idag presentera klubbens andra spalare från utlandet. Ivonee Montaño kommer från Colombia, hon är 23 år och har gjort säsonger i Italien, Tyskland och Frankrike. Ivonee ses också i det colombianska landslaget. I Örebro kommer hon ses på högerkanten men hon har tidigare år spelat både Center och Vänsterspiker.

Vi bad caoch Jonas Svantesson om en kommentar efter vår presskonferens med Ivonee:

Det ska bli otroligt roligt att jobba med Ivonee, jag har bara fått positiva referenser från hennes tidigare coacher och colombianska förbundskaptenen Rizola öser beröm över hennes attityd och inställning. Det kommer självklart att ta lite tid för henne att acklimatisera sig här i Sverige men hon har varit trots sin ringa ålder i fyra år i Europa och spelat, så hon vet vad som förväntas av henne och hon kan även dela med sig utav sin erfarenhet från andra ligor.

Kort om Ivonee

  • Namn: Ivonee Montaño
  • Ålder: 23 (född 1995)
  • Längd: 188 cm
  • Position: Högerspiker

Klubbar:

  • Mougins (FRA) 2018-2019
  • Potsdam (GER) 2014-2016
  • Ornavasso (ITA) 2013-2014
  • Colombiaslandslag 2011-2016 och 2018-2019

Tillsammans med klubbens spanska tolk, Diana Lundvall, så satte vi oss ner med Ivonee för en pratstund.

Välkommen till Örebro & klubben! Varför valde du Örebro Volley?

Jag blev rekommenderad av min manager och Colombias förbundskapten att Örebro Volley var en bra klubb och med en bra tränare.

Kan du berätta lite om dig själv, vem är Ivonee?

Ända sen jag var liten och började med volleyboll så har jag alltid drömt om proffslivet så det är väldigt kul att kunna vara ute i Europa nu och jag trivs väldigt bra med det. Jag började min landslagskarriär med Venezuelas landslag när jag var tretton år och men eftersom jag inte är venezuelansk medborgare utan född i Colombia så blev jag tvingad att åka hem dit och spela i deras seniorlandslag.  Så småningom blev jag uttagen till deras A-landslag. I landslaget har jag spelat på olika positioner, först som vänsterspiker sen blev jag center och nu kommer jag börja spela högerspiker.

Mitt första år som proffs var i Italien och jag kom dit när jag var 17 år. Det var en väldigt bra säsong trots att jag inte spelade så mycket och det var tack vare mina lagkamrater som tog hand om mig och såg till att jag hade det bra.

Utanför planen så gillar jag att gå på bio och äta god mat. Jag älskar att lyssna på musik och att dansa när ingen ser… Jag har också en lillasyster som är 4 år nu och är det bästa som hänt mig eftersom jag alltid velat ha en lillasyster – och nu har jag äntligen det!

Har du några förväntningar på den kommande säsongen och finns det något du ser mest fram emot?

Mina förväntningar det här året kan vi jobba hårt tillsammans i laget och inte förlora den positionen i toppen av elitserien som klubben har haft de senaste åren. Jag vill vara med och bidra till att klubben uppnår sitt mål den här säsongen och stötta mina lagkamrater på vägen.

Vet du något om Sverige och Örebro?

Jag kunde faktiskt ingenting om Sverige eller Örebro och jag har under sommaren försökt kolla runt lite på internet men jag har lärt mig mer om landet under det här första dygnet i landet än jag gjorde online. Jag hoppas jag kommer lära mig mer allteftersom säsongen går! Jag kan inte heller språket men jag har redan fått lära mig vad ”fika” är.

Hur har sommaren varit?

Det har varit mycket träningar med landslaget under nästan hela sommaren. Jag fick några dagar hemma med min familj precis innan jag kom till Örebro.

Med Ivonee så är truppen för säsongen 2019-2020 klar. Är ni nyfikna på säsongens lag så ges ett tidigt smakprov redan nästa helg när länsklubbarna Lindesberg och Örebro bjuder in till träningsturnering lördag och söndag. Spelschema mm publiceras här på hemsidan under nästa vecka.

Bild: Klubben
/ klubben