Det finns nog ingen annan stad i Sverige som har högre finalfeber än Ängelholm just nu. Rögle spelar SM-final i ishockey och precis som vanligt så spelar Engelholm VS SM-finaler under våren. Örebro Volley vann den första tighta matchen med 3-2 i set och nu väntar en spännande rond två där Engelholm jagar revansch på hemmaplan.

Den första finalmatchen blev så spännande som många förutsett. Örebro Volley tog en 2-0 ledning och hade matchboll i fjärde set men EVS reste sig och tvingade fram ett avgörande set. Avgörandet blev dock inte så spännande för Örebro Volley kunde ta kommandot direkt och vinna med 15-9.

Precis som Örebro Volley så är Engelholm starka på hemmaplan. Laget har bara förlorat en match och det var mot Hylte/Halmstad i höstas. I december vann EVS också en svängig match mot Örebro Volley med 3-2 och faktiskt med just 15-9 i femte set. Efter det så har Örebro Volley tre raka segrar mot Engelholm, varav en i Grand Prix.

I den första finalmatchen så visar statistiken att det är otroligt jämnt mellan lagen. Örebro Volley var lite bättre i anfall och serve och Engelholms styrkor finns framförallt i baklinjen med stabil servemottagning och tight försvar. Det borgade för många långa bolldueller mellan lagen vilket engagerar publiken. Det är ju inte bara Sveriges två bästa lag som möts utan också de två lag som lockar flest till läktarna. Den första finalmatchen besöktes av över 1500 i Idrottshuset och det lär bli fullt tryck i Ängelholm på onsdag.

I poängprotokollet så var det inga överraskningar. I EVS så var deras anfallsstjärnor bäst med Aleksandra Omilaniuk (21 p / 16 p i anfall) och Haylee Nelson (18 p /15 p i anfall). Även Örebro Volleys tyngsta anfallsvapen levererade och Paulina Lindberg slutade på 27 egna poäng varar 23 i anfall medan amerikanska stjärnan Kira Thomsen landade på 20 poäng varav 18 i anfall.

– Första finalmatchen var mycket jämn och det syns när vi analyserar statistiken. Jag förväntar mig att matchbilden blir liknande på onsdag där Engelholm är fortsatt är bra i servemottagning och att vi behöver serva och anfalla bra för att ha chans till ännu en seger, Head Coach Jonas Svantesson.