Först tappade Örebro Volley en ledning och första set och sedan gjorde man ett riktigt dåligt andra. När goda råd var dyra så lyfte Örebro Volley sitt spel och kunde vinna den tuffa bortamatchen mot Gislaved med 15-12 i avgörande set.

Första set var något av ett typiskt första set på bortaplan där inget av lagen får spelet att stämma inledningsvis. Örebro Volley hade dock god kontroll under första delen av setet men kunde inte riktigt fullt ut kapitalisera på det övertaget. Istället medför lagets första tre anfallsmisstag i mitten av setet att hemmalaget tar en liten ledning. Men ledningen hinner svänga flera gånger innan setet går mot sitt avgörande. Örebro Volley ser ut att kunna stänga setet och har setbollar vid 24-22 och 24-23 och de andra setbollen blir en av matchen bästa bollar där bollen går flera gånger över nät, men tyvärr med Örebroögon sett så är det hemmalaget som kvitterar till 24-24. Det rallyt blev något av en moralhöjade för Gislaved som några bollar senare kunde avgöra setet med ett serveäss till 27-25.

Örebro Volley lät sig inte nedslås efter att man missat två setbollar utan var det lag som startade andra set bäst. Spelövertag gav ett poängövertag med 10-7. Men här tog det tvärstopp i rotationen P1 (passare position 1) och Örebro Volley kunde inte avgöra anfallen och hemmalaget kan ta 8 raka poäng till 15-10 ledningen. Örebro Volley får inte spelet att fungera tar säsongslåga 7 anfallspoäng i andra set och förlorar setet med klara 25-18.

Den långa pausen mellan andra och tredje set gjorde Örebro Volley gott för det var ett mycket fokuserat lag som tvingade Gislaved till en time out vid 8-5 ledning. Örebro Volley håller kvalitet genom hela setet. Tar 15 anfallspoäng (bara två miss) och 5 blockpoäng i setet och Gislaved hålls på ett lagom långt avstånd genom hela setet. Maja Hedén som ersatte sjuka Fiori Murillo var riktigt effektiv i tredje set. Fyra anfallspoäng på 5 pass och tillsammans med kantkollegorna så höll de anfallssifforna högt genom hela det tredje setet som slutade 25-21.

Fjärde set påminde om tredje set. Örebro Volley har en liten ledning i stort sett genom hela setet och bra anfallsspel håller hemmalaget några steg efter hela setet som ändå var spännande. Örebro Volley lyckades också att bättre kontrollera Gislaveds brasilianska storstjärna Maria Eduardo Oliveira under setet. Dessutom fick Örebro Volley igång centerspelet mera och därmed blev det svårare för Gislaved att prioritera i block- och försvarsspelet. 25-22 till Örebro Volley och Jonna Nilsson var poängbäst i fjärde set på 5 poäng.

Ett femte set är alltid klurigt speciellt på bortaplan. Hemmalaget får en kanonstart och leder med 5-2 inledningsvis. Men Örebro Volley kommer snabbt tillbaka och genom bra servande så kunde Örebro Volley sätta sig i allt bättre lägen och vid setbytet stod det 8-7 på poängtavlan. Två servar senare hade Örebro Volley 10-7 och ett grepp om setet som man aldrig släppte och redan på andra setbollen kunde passaren Nathalie Hayward hitta centern Jonna Nilsson som satta spiken (smashen) i kistan och 15-12 till Örebro Volley.

Poängbäst i Örebro Volley var återigen Paulina Lindberg med 19 poäng följd av Diana Lindbom på 15 poäng. Effektivas och med en av de bättre insatserna i Örebrotröjan gjorde den tredje spikern Maja Hedén som fick hela 40 servar på sig och vann 12 anfall av 21 försök.

– Otroligt skönt att vi kunde höja vår nivå allt eftersom. Vi kände tidigt att vi var tvungna att spela riktigt bra idag för att ha chans då Gislaved satte oss under press från start. Därför extra skönt att kunna vända och åka hem med en seger säger Head Coach Jonas Svantesson.